8.2.20

Πανσέληνος στις 9.2.2020

Η Πανσέληνος του μήνα λαμβάνει χώρα στις 9 Φεβρουαρίου και στις 09:33. Ολοκληρώνεται στην 20η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου (Σελήνη στον Λέοντα-Ήλιος στον Υδροχόο) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα έχει ωροσκόπο στον Κριό, μεσουράνημα στον Αιγόκερω και είναι ο παρακάτω.
Σε επηρεάζει;
Από αυτή την Πανσέληνο επηρεάζεται ο σταθερός σταυρός (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 7-11/2, από 9-13/5, από 11-158 και όσοι έχουν πλανήτες από την 18η μέχρι την 22η μοίρα των σταθερών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 30/4-1/5 και 3/11 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 10η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού.

Στα μισά του κύκλου

Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 24 Ιανουαρίου Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 23 του μήνα.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο
 • αναζήτηση της απόλαυσης με τρόπο που διαταράσσουν την κοινή ησυχία ή με θορυβώδη μέσα
 • μια οργισμένη απάντηση στην εσωτερική παρότρυνση της αλλαγής και της εξέλιξης 
 • συγκέντρωση ακατάλληλων προσώπων γύρω μας που δεν ενισχύει την ανάγκη του πνεύματος για αγνότητα
 • ο συναισθηματικός, ψυχικός και σωματικός έλεγχος είναι απαραίτητος
 • συγκέντρωση της συνείδησης και επίγνωση της ολότητας της προσωπικότητας
 • κοιτάζοντας προς το μέλλον αμερόληπτα, χωρίς εγώ 
 • προετοιμασία του εαυτού για δράση με πιο θετικά κίνητρα
 • συγκεκριμένη δράση όσον αφορά ομαδικές δραστηριότητες
 • ανάγκη για δραστικές αλλαγές
 • ξυπνάει η δύναμη της ψυχής
 • υλοποίηση στόχων προσωπικής άνεσης μέσα από την χρήση του μυαλού

Η γεύση των επόμενων ημερών

Μια Σελήνη στον Λέοντα δεν θέλει σε καμία περίπτωση τα πράγματα του Κρόνου και θέλει να λάμψει και να εκφράσει τον εαυτό της δημιουργικά. Ο Ήλιος απέναντι όμως θέλει να βάλει πρόγραμμα και να οργανώσει καλύτερα την περίοδο, πράγμα που φέρνει την Σελήνη σε δύσκολη θέση. Η ανάγκη για απόλαυση, διασκέδαση και χαρά θα εκφραστεί λοιπόν με υπερβολές ή μέσα από την καταπάτηση κάποιων ορίων προσωρινά καθότι ο Ήλιος δεν είναι αρκετά δυνατός να διατηρήσει την δική του γραμμή όντας αδύναμος στον Υδροχόο. Το αιώνιο ζευγάρι, η Σελήνη και ο Ήλιος που συμβολίζουν την προσωπικότητα και τις ανάγκες μας, θα είναι σαφέστατα πιο ικανοποιημένο σε έναν ημερήσιο χάρτη, αν τελικά δεν καταστρατηγηθούν τα όρια, αλλά απλά χαλαρώσουν για λίγο, με λογική και προγραμματισμό.

Ενδιαφέρον έχει το ότι η Σελήνη βρίσκεται στα αιγυπτιακά όρια του Ερμή και άρα θα εκφράσει τις ανάγκες της επικοινωνώντας, κάνοντας τυχερές διαδρομές κυριολεκτικά ή μεταφορικά (ο Ερμής είναι στους Ιχθύς..) ή μέσα από θέματα παιδιών (Σελήνη στον πέμπτο οίκο). Η πιο στενή όψη του χάρτη είναι το τρίγωνο του Ερμή με τον βόρειο δεσμό της Σελήνης, όψη που βοηθά στην κατανόηση της τάσης που υπάρχει στο κοινωνικό μας περιβάλλον αυτό το διάστημα και δίνει την ευκαιρία να περάσουμε τα μηνύματά μας πιο εύστοχα και με πιο ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Το τρίγωνο με τον Άρη που είναι και ο κύριος του χάρτη για την Ελλάδα προσθέτει αλήθεια, ειλικρίνεια, τόλμη, γρηγοράδα και αποτελεσματικότητα.

Αυτή η Πανσέληνος λοιπόν μας δίνει την δύναμη να κυνηγήσουμε τις επιθυμίες μας και να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε, αλλά χρειάζεται προσοχή στον τρόπο που το κάνουμε αυτό γιατί τα συναισθήματά μας χρειάζονται να είναι καθαρά για να είναι αποτελεσματικές οι δράσεις και οι ενέργειές μας. Ο Άρης είναι εκτός ορίων και αυτό, παρότι διεγερτικό, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα..

Πανσέληνος= Ποσειδώνας/Πλούτωνας

Το μεσοδιάστημα σχετίζεται με την δύναμη της φαντασίας και δείχνει τα σημεία που προχωράμε βαθύτερα σε θέματα μυστικιστικά και μεταφυσικά. Σχετίζεται με την εμμονή με μη συνηθισμένες ή παράξενες ιδέες που έχουν να κάνουν με την αυτογνωσία και την βαθύτερη συνειδητοποίηση. Κατά Έμπερτιν το μεσοδιάστημα είναι ο άξονας του υπερφυσικού, του αγνώστου και του απροσδιόριστου και έχει να κάνει με την διορατικότητα, αλλά και με τεχνάσματα και απάτη. Η ενεργοποίηση από τα φώτα μας κάνει συνειδητούς ως προς υπερβολικά λεπτές ενέργειες που δυνητικά μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην δική μας ενέργεια ή θετική, αν γίνει σωστός χειρισμός και χρωματίζει με ζήλο τους στόχους αυτής της περιόδου.

Πώς θα σε επηρεάσει η Πανσέληνος;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr ή κλείσε ένα ραντεβού μαζί μου.Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες, Athan

Δεν υπάρχουν σχόλια: