22.2.20

Νέα Σελήνη στις 23.2.2020

Στις 23 Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 17:31, στην 5η μοίρα του Ιχθύος (04ο28’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Λέοντα, μεσουρανεί ο Ταύρος και είναι ο παρακάτω. 


Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι,  Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 21-252, από 23-27/5, από 25-29/8 και από 25-29/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 2η έως την 6η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 15/4 και στις 18/10 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 25η μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 24 Μαρτίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 23 του μήνα και μέχρι τις 9 Μαρτίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη

  • Επιθυμία να φανούμε χρήσιμοι σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη
  • Συνδυασμός ευαισθησίας και πραγματικότητας 
  • Ανάγκη να κατανικήσουμε την κοινωνική υποκρισία 
  • Απελευθέρωση από δεσμευτικές αναστολές 
  • Αντίδραση προς τους κοινωνικούς και θρησκευτικούς κώδικες
  • Θυμός και απογοήτευση από μια υπόσχεση επιτυχίας
  • Ανάλυση της ικανότητας μας να διατηρούμε τον έλεγχο των καταστάσεων
  • Θρησκευτικές έννοιες αφυπνίζονται
  • Στοχασμός πάνω στις προσωπικές μας αξίες
  • Ανάγκη να διαχωριστούν κοινωνικές και θρησκευτικές ιδέες
  • Ανάγκη απόσυρσης για στοχασμό
  • Σύγκρουση ενστίκτων και παρορμήσεων
  • Ανάγκη επιλογής μονοπατιού


H γεύση των επόμενων ημερών 

Η Νέα Σελήνη ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Άρη/Ουρανού που σχετίζεται με την ξαφνική και αναπάντεχη δράση και την διαδικασία της εύρεσης του δικού μας προσωπικού τρόπου για να κάνουμε τα πράγματα. Ο νέος αυτός κύκλος λοιπόν μιλά για δράση μετά από έμπνευση αλλά και ατυχήματα που οφείλονται σε ενέργεια που έχει συσσωρευτεί. Είναι μια περίοδος που χρειάζεται να κυνηγήσουμε τους δικούς μας ατομικούς στόχους με τον δικό μας ανεξάρτητο ή πειραματικό τρόπο και τα συναισθήματα και παρορμήσεις που ξυπνάνε απότομα μας οδηγούν σε δράση. Η ανάγκη να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας ελεύθερα και ανοιχτά αρχίζει να αυξάνει και ακολουθώντας το ένστικτό μας γινόμαστε πολύ δημιουργικοί. Η αναζήτηση του δικού μας τρόπου να κάνουμε τα πράγματα δημιουργεί ανασφάλεια. 

Το μεσοδιάστημα αντιπροσωπεύει την χρήση της ενέργειάς μας και δείχνει σε ποιον τομέα μπορεί να έχουμε ξαφνικά ενδυνάμωση της ατομικής μας θέλησης και της αποφασιστικότητάς μας. Στον χάρτη της νέας Σελήνης η πέμπτη μοίρα των Ιχθύων πέφτει στον έβδομο οίκο και μιλά για ενδυνάμωση της θέλησής μας γύρω από θέματα σχέσεων και συνεργασιών και σε αυτό προστίθεται η εξιδανίκευση και η θυσία ως τρόποι που θα εκφράσουμε την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Ο οίκος που πέφτει η νέα Σελήνη στο ατομικό μας ωροσκόπιο θα δείξει σε ποιον τομέα της ζωής μας έχει έρθει η ώρα για να παλέψουμε σύμφωνα με τα ιδανικά μας και να φέρουμε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. 

Από μια άλλη πλευρά θεώρησης η τριάδα νέα Σελήνη-Άρης-Ουρανός συνθέτει τον σχηματισμό που καλείται μικρό τρίγωνο, σχηματισμός που δημιουργείται όταν δύο πλανήτες βρίσκονται σε τρίγωνο και ένας τρίτος τους εξαγωνίζει ταυτόχρονα. Αυτός ο ευνοϊκός σχηματισμός δίνει δημιουργικότητα και ευστροφία και αυτή η νέα Σελήνη είναι ιδιαίτερα κινητική και επικοινωνιακή και μας εμπνέει να βάλουμε σε εφαρμογή τα σχέδιά μας για να φέρουμε θετικά αποτελέσματα. Η διαίσθηση και το όραμα τονίζονται σε αυτή την διαδικασία λόγω των Ιχθύων. 

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Με αφορμή αυτή την νέα Σελήνη μπορείς να κλείσεις ένα ραντεβού μαζί μου. Για μία γενική τάση για το ζώδιό σου συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr  Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, Athan 


Δεν υπάρχουν σχόλια: