14.9.20

Νέα Σελήνη στις 17.9.2020

Στις 17 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 14:00 ώρα Ελλάδος και στην 26η μοίρα της Παρθένου (25ο01’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Τοξότη, μεσουράνημα στον Ζυγό και βρίσκεται παρακάτω. 



Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 14-18/3, από 14-18/6, από 17-21/9 και από 16-20/12, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 23η έως την 27η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 26/3 και στις 28/9 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 5η μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 16 Οκτωβρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 17 του μήνα και μέχρι την πρώτη Οκτωβρίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη

  • Προσεγγίζουμε τις καταστάσεις με απλότητα
  • Αθωότητα στις σκέψεις μας
  • Επιθυμία να δείξουμε την αγάπη μας με αλήθεια και απλότητα
  • Επιθυμία να δράσουμε και να εφαρμόσουμε πρακτικά ιδέες και σκέψεις μας
  • Ενεργοποίηση του υπερσυνείδητου κομματιού
  • Ανάγκη ελέγχου και κυριαρχίας 
  • Μάχη κατά της εξάρτησης
  • Ενεργοποίηση της φύσης
  • Σωματική δραστηριότητα που στοχεύει στην σωματική τελειότητα
  • Αναζήτηση περιστασιακών απολαύσεων
  • Ανάγκη να έρθει σε ισορροπία το φαίνεσθαι με το είναι
  • Μαθαίνουμε μέσα από την εμπειρία άλλων που έχουν ξεπεράσει αρνητικές καταστάσεις
  • Η επιθυμία και η δράση μπερδεύονται..
  • Ανάγκη ατομικής έκφρασης
  • Εσωτερική ανάγκη μεταρρύθμισης
  • Απελευθέρωση από ψυχολογικές ασυνέπειες 

H γεύση των επόμενων ημερών 

Στον χάρτη βλέπουμε την νέα Σελήνη να συμμετέχει στο τετράγωνο Άρη-Κρόνου μέσα από την χιαστί με τον Άρη και το τρίγωνό της με τον Κρόνο, δημιουργώντας ένα ‘’μεγάλο τρίγωνο γνώσης’’, το οποίο κατά την σχολή Huber, είναι ένα σχήμα που έχει να κάνει με μια κρίση που επηρεάζει το σύνολο της προσωπικότητάς μας και όλους τους τομείς της ζωής μας. Μπορούμε να πάρουμε ένα μεγάλο μάθημα λοιπόν αυτή την περίοδο μέσα από αυτή την σειρά όψεων που από την σύγκρουση οδηγούν μέσω της προσπάθειας και της συνειδητοποίησης στην εναρμόνιση και την λύση του προβλήματος. 

Η δύσκολη όψη του σχήματος, το τετράγωνο Άρη-Κρόνου, δηλώνει το πρόβλημα, την ένταση και την σύγκρουση. Δεν μπορούμε να δράσουμε αποτελεσματικά και να ξεπεράσουμε εμπόδια και καθυστερήσεις και αυτό μας εκνευρίζει ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα βαθύτερο αίσθημα ανικανότητας. Το επόμενο βήμα στην επίλυση του προβλήματος είναι η χιαστί των φώτων με τον Άρη και η αναζήτηση λύσεων που στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα το να αλλάξει η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας μέσα από έναν τρόπο δράσης που είναι καθαρός, απαλλαγμένος από συναισθηματική φόρτιση, φυσικός και ελεγχόμενος. Η εναρμόνιση και η δημιουργική λύση των προβλημάτων έρχεται μέσα από το τρίγωνο της νέας Σελήνης με τον Κρόνο, καθώς κινούμαστε με τον παραπάνω τρόπο και έτσι μπορούμε τελικά να αποκτήσουμε μια πιο καθαρή και συγκεκριμένη αίσθηση του εαυτού μας με αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση να επηρεάσουμε δυναμικά και να υπερισχύσουμε. 

Τον ίδιο σχηματισμό παρατηρήσαμε και στην προηγούμενη νέα Σελήνη του Αυγούστου, αλλά τότε το μεγάλο τρίγωνο ήταν αντίστροφο, ενώ τώρα είναι ευθύ. Τότε δεν υπήρξαν ίσως όλα τα στοιχεία και η εμπειρία μας ήταν ελλιπής, τώρα όμως μπορούμε εύκολα και γρήγορα να συνειδητοποιήσουμε και να δούμε τα δεδομένα και άρα να λειτουργήσουμε πιο άμεσα ως προς την εύρεση λύσεων. Επιπλέον τώρα έχουμε την δυνατότητα να επιταχύνουμε τις καταστάσεις και με μια πιο θετική στάση προς τα πράγματα να μπορέσουμε να φέρουμε πιο άμεσα τις λύσεις.  

Δες περισσότερα για το τρίγωνο της μάθησης 

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, Athan 

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου.