30.9.20

Πανσέληνος στις 2.10.2020

Η Πανσέληνος του μήνα λαμβάνει χώρα στις 2 Οκτωβρίου, στις 00:05 ώρα Ελλάδος. Ολοκληρώνεται στην 10η μοίρα (09ο08΄) του άξονα Κριού-Ζυγού (Σελήνη στον Κριό -Ήλιος στον Ζυγό) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα έχει ωροσκόπο στον Καρκίνο, μεσουράνημα στους Ιχθύς και βρίσκεται παρακάτω.


Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την Πανσέληνο επηρεάζεται ο παρορμητικός σταυρός (Κριός-Καρκίνος-Ζυγός-Αιγόκερως) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 29/12-2/1, από 28/3-1/4, από 28/6-3/7, από 30/9-4/10 και όσοι έχουν πλανήτες από την 7η μέχρι την 11η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 12/3 και 14/9 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 21η μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύων. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες.  

Στα μισά του κύκλου 

Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 17 Σεπτεμβρίου. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 6 Οκτωβρίου.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο 

  • Ελπίδα που καίει έντονα και σπρώχνει σε πράξεις
  • Επιθυμία να μάθουμε να συγχωρούμε τον εαυτό μας
  • Αναζήτηση έμπνευσης
  • Αφύπνιση της πνευματικής δύναμης
  • Αύξηση πνευματικών δυνατοτήτων
  • Ενίσχυση ψυχικής προστασίας
  • Το σύμπαν, αν και με το σταγονόμετρο, δίνει ενίσχυση
  • Οι υλιστικές αξίες εξασθενίζουν
  • Ανάγκη έκφρασης του εαυτού
  • Παρορμητική προσέγγιση που καταλήγει σε θυμό
    γιατί δεν μπορέσαμε να νοιώσουμε τον άλλον
  • Δύναμη που μεγαλώνει μέσα από τον θυμό
  • Συναισθηματικός χαμαιλεοντισμός
  • Φόβος να υπερασπίσουμε την γνώμη μας γιατί είμαστε μόνοι
  • Αναζήτηση παραδείγματος
  • Αίσθημα απογοήτευσης 
  • Ανάγκη για περισυλλογή



Η γεύση των επόμενων ημερών

Είναι μια δύσκολη και εύφλεκτη Πανσέληνος καθώς ο κυβερνήτης της είναι ο ανάδρομος Άρης σε τετράγωνο με τον Κρόνο και το κλίμα μπορεί να είναι εκρηκτικό καθώς το τετράγωνο των ανάδρομων πλανητών φέρνει στην επιφάνεια απωθημένο θυμό σε σχέση με γεγονότα και καταστάσεις που μας απασχολούν από τον προηγούμενο μήνα (ή και ακόμη παλιότερα..) και τώρα έχει έρθει η ώρα αυτός ο θυμός να εκφραστεί μέσα από αντίδραση και σπασμωδικές κινήσεις. Η συμμετοχή του Ουρανού στην Πανσέληνο, μέσα από το ημιεξάγωνο με την Σελήνη, φυσικά ρίχνει λάδι στην φωτιά και διεγείρει ακόμη περισσότερο την ανάγκη για αντίδραση και ψυχολογική αλλά και πρακτική απελευθέρωση. 

Η περίοδος λοιπόν ζητά να απελευθερώσουμε την ένταση που έχουμε και καλό θα ήταν να προσπαθήσουμε να βρούμε θετικούς τρόπους για να το κάνουμε αυτό και να αποφύγουμε τις αντιπαραθέσεις, τα τελεσίγραφα και τις κινήσεις που θέτουν ουσιαστικά σε κίνδυνο τον εαυτό μας ή και τους άλλους. Είναι μια περίοδος αστάθειας, αλλαγής, με τεταμένη ατμόσφαιρα, άγχος και ανυπομονησία. Η κρίση μας δεν είναι ήρεμη και καθαρή και χρειάζεται ψυχραιμία για να αποφύγουμε υπαρκτούς και μελλοντικούς κινδύνους. 

Το ημιεξάγωνο της Σελήνης με τον Ουρανό και η χιαστί του Ήλιου με τον Ουρανό συνθέτουν ένα σχήμα που σύμφωνα με την σχολή Huber ονομάζεται ‘’τρίγωνο εκνευρισμού’’ το οποίο σχετίζεται με μεγάλη ενέργεια που μας κάνει υπερευαίσθητους, νευρικούς και εύθικτους. Τα κίνητρά μας και ο σκοπός μας μπορεί να αλλάζουν, ανάλογα με τα δεδομένα που επικρατούν και αυτό προσθέτει και άλλο στην γενικότερη αβεβαιότητα της περιόδου. Φορτιζόμαστε καθώς έχουμε αναλάβει περισσότερα από αυτά που μπορούμε να διεκπεραιώσουμε και αυτό επίσης μπορεί να οδηγήσει σε εκρήξεις που εξυπηρετούν την απελευθέρωση ενέργειας.

Προσοχή σε σκάνδαλα, απώλειες και ατίμωση, κυρίως Κριοί, Παρθένοι και Ζυγοί και όσοι έχουν πλανήτη στην 9η μοίρα του Κριού ή του Ζυγού ή στην 11η μοίρα της Παρθένου.  

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες, Athan

Πώς θα σε επηρεάσει η Πανσέληνος;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. 

Κλείσε μια συνεδρία μαζί μου