15.11.20

Νέα Σελήνη στις 15.11.2020

Στις 15 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 07:07 το πρωί, στην 24η μοίρα του Σκορπιού (23ο17’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Σκορπιό, μεσουράνημα στην Παρθένο και βρίσκεται παρακάτω. 

Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 10-14/2, από 12-16/5, από 14-18/8 και από 13-17/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 21η έως την 25η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 28/1 και στις 30/7 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 7η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου. 

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 21 Δεκεμβρίου, η οποία είναι ταυτόχρονα και ηλιακή έκλειψη.. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 15 μέχρι τις 30 του μήνα, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή, η οποία είναι ταυτόχρονα και σεληνιακή έκλειψη. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη

  • Άρνηση των κοινωνικών τελετουργικών
  • Επιθυμία να αποδεχτούμε ολοκληρωτικά τον εαυτό μας, ως ένα σύνολο.
  • Απογοήτευση και θυμός εξαιτίας της υποταγής
  • Συνειδητοποίηση της ανάγκης για έναν πνευματικό σύντροφο.
  • Μάχη κατά των απόψεων της κοινωνίας
  • Ικανότητα αντιμετώπισης των συνεπειών του να είμαστε διαφορετικοί
  • Απελευθέρωση από τον κύκλο της θυσίας των επιθυμιών.
  • Έντονος πόνος και ανάγκη απόσπασης
  • Ανάγκη να φανούμε πιο δυνατοί από τα βάσανά μας

H γεύση των επόμενων ημερών 

Πρόκειται για μια απαιτητική, βαθιά και έντονη νέα Σελήνη που για τα δεδομένα της Ελλάδας πέφτει πάνω στον ωροσκόπο του χάρτη, κάνοντας τις κινήσεις και τις αποφάσεις αυτής της περιόδου ιδιαίτερα σημαντικές και ικανές να μεταμορφώσουν την ζωή μας. Η νέα Σελήνη είναι σε εξάγωνο με την σύνοδο Δία-Πλούτωνα δίνοντας ευκαιρίες για επιτυχία και κέρδος στις υποθέσεις μας, ταυτόχρονα όμως χρειάζεται να αναλογιστούμε γύρω από την ποιότητα της πρόθεσης και την καθαρότητα της πράξης μας. Η σύνοδος Δία-Πλούτωνα έχει να κάνει με την επιτυχία, έχει να κάνει όμως και με την ηθική… 

Στο παραπάνω δίνεται έμφαση και από τους απλανείς αστέρες που παρευρίσκονται σε αυτή την νέα Σελήνη, οι οποίοι δίνουν επιτυχία και άνοδο, αλλά προειδοποιούν για απογοητεύσεις και συγκρούσεις, ατυχίες και ανηθικότητα.. Η Σελήνη βρίσκεται πιο κοντά στον θετικό απλανή βέβαια, αλλά έχει περάσει ήδη από τον αρνητικό απλανή και το δυναμικό της ανηθικότητας έχει κατά κάποιο τρόπο απελευθερωθεί.  

Το εξάγωνο είναι μια θετική όψη που αναζητά την αρμονία, οπότε το πιο πιθανό είναι αυτή την περίοδο να θελήσουμε να προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους σκοπούς μας με θετική προαίρεση και για εμάς και για τους άλλους.  Ο Δίας δίνει την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση, ο Πλούτωνας όμως τονίζει την εμμονή και κατευθύνει την ανάγκη της μεταμόρφωσης μέσα από αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το να τελειώσουμε καταστάσεις που δεν λειτουργούν πλέον και να πετάξουμε τα ‘χαλασμένα πράγματα’. Είναι η στιγμή που η απόφαση είναι στο χέρι μας, μπορούμε να απελευθερωθούμε, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για τις συνέπειες. 

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου.

Κλείσε μια συνεδρία μαζί μου

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, Athan 

Δεν υπάρχουν σχόλια: