27.11.20

Έκλειψη Σελήνης στις 30.11.2020

Η τέταρτη σεληνιακή και η προτελευταία από τις εκλείψεις της φετινής χρονιάς συμβαίνει στις 30 του μήνα και κορυφώνεται στις 11:29, ώρα Ελλάδος. Είναι μια σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς που συμβαίνει στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, με την Σελήνη στην ένατη μοίρα (08ο38’) των Διδύμων. Για τα δεδομένα της Ελλάδας ο χάρτης έχει ωροσκόπο στον Υδροχόο και μεσουράνημα στον Σκορπιό, με την Σελήνη να πέφτει στον πέμπτο οίκο του χάρτη. 

Η έκλειψη ανήκει στον Σάρος 116, ο οποίος άρχισε το 993 και θα ολοκληρωθεί το 2291. Οι πιο πρόσφατες εκλείψεις αυτού του κύκλου έγιναν τον Νοέμβριο του 1984 και του 2002. Σε αυτή την έκλειψη η Σελήνη βρίσκεται κοντά στον βόρειο δεσμό της. Οι αντιδράσεις στα γεγονότα που σχετίστηκαν με την ηλιακή έκλειψη που προηγήθηκε κοντά στον νότιο δεσμό της Σελήνης τον Ιούνιο που μας πέρασε και οι απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν εκείνο το διάστημα, τώρα χρειάζεται να ενσωματωθούν και να εναρμονιστούν με το βαθύτερό μας κομμάτι. Αυτό που κατακτήσαμε ή που μας κατέκτησε, αυτό που νικήσαμε ή που μας νίκησε κατά την προηγούμενη ηλιακή έκλειψη, τώρα χρειάζεται να το ενσωματώσουμε στην σεληνιακή μας λειτουργία, να το αφομοιώσουμε και να το μορφοποιήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση και να μπορούμε να έχουμε σωστές αντιδράσεις.  

Διάβασε περισσότερα για τις εκλείψεις 

Σε επηρεάζει; 

Από την σεληνιακή έκλειψη επηρεάζεται ο μεταβλητός σταυρός (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 25-28/2, από 27-31/5, από 29/8-2/9, από 28/11-2/12 και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία από την 6η μέχρι την 10η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 13/1 και 15/7 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 8η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες. Υπενθυμίζουμε ότι για να φέρει αποτελέσματα μια έκλειψη χρειάζεται να είναι ταυτόχρονα ενεργοποιημένα και άλλα στοιχεία στον γενέθλιο και σε παράγωγους χάρτες. 

Τροφή για σκέψη

Το σαβικό σύμβολο/εικόνα της μοίρας της έκλειψης είναι μια φαρέτρα γεμάτη βέλη και αναφέρεται στην επιθετική σχέση του ανθρώπου με τη φυσική ζωή, ως βάση επιβίωσης και κατάκτησης. Ο Dane Rudhyar ερμηνεύει το σύμβολο ως εξής: ‘‘Το τόξο και τα βέλη αντιπροσωπεύουν συμβολικά την ικανότητα του ανθρώπου να επεκτείνει το πεδίο της κατάκτησης της φύσης και να σκοτώσει τους εχθρούς, προκειμένου να οικοδομήσει μια μεγαλύτερη βάση για τη συλλογική ανάπτυξη ενός πολιτισμού και μιας οργανωμένης κοινωνίας. Υπονοούμενη στο σύμβολο του βέλους είναι η διάτρηση ενός στόχου. Το μυαλό του ανθρώπου είναι ουσιαστικά ένα εργαλείο διείσδυσης που διαπερνώντας το αντικείμενο προς το οποίο στοχεύει, επιδιώκει να διαπεράσει και το εμπόδιο που εμφανίζεται, πράγμα που συνήθως συνεπάγεται την καταστροφή του εμποδίου. Σε υψηλότερο επίπεδο, όπως στην πρακτική Ζεν της τοξοβολίας, το εμπόδιο είναι το εγώ’’.

Φράσεις-κλειδιά για την σεληνιακή έκλειψη 

 • Καταστροφικά συναισθήματα έρχονται στην επιφάνεια
 • Έντονη αντίδραση κατά της μηχανοποίησης και της βιομηχανοποίησης
 • Τα ψυχολογικά συμπλέγματα ενισχύονται και η συνείδηση εστιάζεται περισσότερο στο εγώ
 • Δυνατότητα μιας νέας συνειδητοποίησης
 • Οι ερωτικές σχέσεις αποκτούν πλατωνικό χαρακτήρα
 • Το κλείδωμα του συναισθήματος δημιουργεί σύγχυση 
 • Εσωτερική δύναμη να αντιμετωπίσουμε κάθε επίθεση
 • Τονισμένη ικανότητα αντίληψης των αναγκών των άλλων
 • Επιθυμία να κινηθούμε με πιο αγνά κίνητρα αγάπης
 • Ανάγκη να απελευθερωθούμε από τα πρότυπα που θέτουν απομονωμένες ομάδες
 • Ελευθερία από το παρελθόν

Η γεύση του επόμενου διαστήματος

Στον χάρτη της έκλειψης παρατηρούμε την αντίθεση της Αφροδίτης με τον Ουρανό να πρωταγωνιστεί καθώς εμπλέκεται με τις ακμές του τέταρτου και του δέκατου οίκου, κάνοντας τα γεγονότα της περιόδου έντονα και αγχωτικά και προβάλλοντας την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα γύρω από οικονομικά και αισθηματικά ζητήματα, αλλά και οτιδήποτε είναι γνώριμο και οικείο. 

Μαζί με τα φώτα αυτή η αντίθεση συνθέτει έναν πλανητικό σχηματισμό που κατά την σχολή Huber είναι κύκλωμα εκνευρισμού. Οι αντιθέσεις του πλανητικού αυτού κυκλώματος συμβολίζουν μια έντονη δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα και θέλουμε επίμονα να φτάσουμε σε αποτελέσματα και να πετύχουμε τους στόχους μας. Η αντίθεση Σελήνης-Ήλιου εστιάζει αυτή την δραστηριότητα στην δυσκολία εξισορρόπησης των αντιθέτων στην ουσία του εαυτού, ενώ η αντίθεση Αφροδίτης-Ουρανού υπερτονίζει τις διαφορές που υπάρχουν σε πρακτικό επίπεδο στις διαπροσωπικές και κυρίως τις αισθηματικές μας σχέσεις. Δημιουργείται λοιπόν έτσι ένα μεγάλο χάσμα που αυξάνει την ένταση… Οι δευτερεύουσες όψεις που λειτουργούν ως περίγραμμα αυτού του κυκλώματος απορροφούν αυτή την τρομερή εσωτερική ένταση, παρολαυτά η ηρεμία και η ανακούφιση δεν μπορούν να βρεθούν, γιατί οι αντιθέσεις στο εσωτερικό του κυκλώματος συνεχίζουν και τροφοδοτούν τις εντάσεις. Όλο αυτό είναι φυσικά μια πολύ άσχημη κατάσταση που όχι μόνο μας εκνευρίζει, αλλά μας ωθεί και στα όρια της ψυχολογικής εξάντλησης. 

Η έκλειψη συμβαίνει πάνω σε δύο σημαντικούς απλανείς αστέρες, τον Αλντεμπαράν και τον Αντάρη, που βρίσκονται στην 10ο04΄ των Διδύμων και στην 10ο02’ του Τοξότη αντίστοιχα. Ο Αλντεμπαράν (ο Φύλακας της Ανατολής) είναι το λαμπρότερο αστέρι στον αστερισμό του Ταύρου και ο συνδυασμός με την Σελήνη είναι ευνοϊκός για επιχειρήσεις και ατομικά, δημόσια ή θρησκευτικά θέματα και υπόσχεται επιτυχία και τιμή. Υπάρχει γενικότερα εκνευρισμός και άγχος, αλλά τα αποτελέσματα είναι καλά για τα οικονομικά. Ο Αντάρης (ο Φύλακας της Δύσης) βρίσκεται στην καρδιά του αστερισμού του Σκορπιού και σχετίζεται με καταστροφή, ελευθεριότητα και κινδύνους από την μοίρα. Ο συνδυασμός του με τον Ήλιο φέρνει πτώση από την τιμή, απώλεια χρημάτων, ανειλικρίνεια, βία και προδοσία. Και από την πλευρά των απλανών λοιπόν, βλέπουμε και πάλι την ανάγκη για εξισορρόπηση των αντιθέτων δυνάμεων που βρίσκονται και μέσα μας και γύρω μας. 

Πώς θα σε επηρεάσει η έκλειψη;

Υπενθυμίζουμε ότι για να φέρει αποτελέσματα μια έκλειψη χρειάζεται να είναι ταυτόχρονα ενεργοποιημένα και άλλα στοιχεία στον γενέθλιο και σε παράγωγους χάρτες. Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Είναι η κατάλληλη στιγμή να συμβουλευτείς τον προσωπικό σου αστρολόγο! 

Κλείσε μια συνεδρία μαζί μου

Καλή έκλειψη σε όλους και όλες, Athan