29.12.20

Πανσέληνος στις 30.12.2020

Η τελευταία Πανσέληνος της χρονιάς λαμβάνει χώρα στις 30 Δεκεμβρίου και το φαινόμενο ολοκληρώνεται στις 05:28. Συμβαίνει στην 9η μοίρα (08ο53΄) του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω (Σελήνη στον Καρκίνο-Ήλιος στον Αιγόκερω) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα βρίσκεται παρακάτω.



Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την Πανσέληνο επηρεάζεται ο παρορμητικός σταυρός (Κριός-Καρκίνος-Ζυγός-Αιγόκερως) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 28-1/4, από 28/6-1/7, από 30/9-4/10, από 28/12-1/1 και όσοι έχουν πλανήτες από την 7η μέχρι την 11η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 12/6 και 14/12 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 21η μοίρα του άξονα Διδύμων-Τοξότη. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες.  

Στα μισά του κύκλου 

Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη/ηλιακή έκλειψη στις 14 Δεκέμβρη. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 13 Ιανουαρίου.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο 

  • Σαν χαμαιλέοντες, απορροφούμε και αντανακλούμε τον χρωματισμό των γύρω συναισθημάτων και δράσεων
  • Αναζήτηση ενός σωστού παραδείγματος
  • Φόβος να υποστηρίξουμε την γνώμη μας γιατί μπορεί να διαφέρει από την γνώμη των πολλών
  • Επιδίωξη απελευθέρωσης από την δυσκολία που φέρνει το να έχουμε άποψη
  • Επιθυμία να βρούμε ευτυχία και γαλήνη
  • Απόλαυση δραστηριοτήτων με φίλους ή στο σπίτι
  • Μια φιλοσοφική προσέγγιση της ζωής
  • Βαθύτερη γνώση των καρμικών κύκλων
  • Επιλέγουμε να εγκαταλείψουμε τον εαυτό μας
  • Επιθυμία για μια αντισυμβατική ερωτική σχέση
  • Οι αισθηματικές υποθέσεις μας κάνουν να υποφέρουμε
  • Ελπίδα για ανάπτυξη μέσα από την κρίση
  • Δοκιμασία της πραγματικής μας φύσης
  • Μια σύνθετη απεικόνιση της αξίας του εαυτού
  • Ανάγκη να ελέγξουμε λογικά τα φυσικά μας ένστικτα
  • Δίνουμε σάρκα και οστά σε μια ιδέα
  • Απελευθέρωση από το μη απαραίτητο
  • Αναζήτηση βαθύτερου νοήματος στην ζωή
  • Επιθυμία για μονιμότητα


Η γεύση των επόμενων ημερών

Οι πιο στενές όψεις στον χάρτη της Πανσελήνου για την Ελλάδα είναι το εξάγωνο της Σελήνης με τον Ουρανό, το ιδιομοιρίας τρίγωνο του Πλούτωνα με το μεσουράνημα του χάρτη και φυσικά το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα. Η επόμενη περίοδος έχει το στοιχείο της ανατροπής, αν και βέβαια η θετική σχέση με τον Ουρανό δηλώνει πως πρόκειται περισσότερο για ένα διάστημα με γεγονότα που μας συναρπάζουν, μας ανανεώνουν και μας βάζουν σε διαδικασία να κάμψουμε τις αντιστάσεις μας και να αναζητήσουμε την αλλαγή και το ξεβάλτωμα της προσωπικής μας ζωής.  Είναι μια καλή περίοδος λοιπόν για αλλαγές και για να τολμήσουμε κάτι καινούργιο ώστε να ανανεώσουμε την καθημερινότητά μας.  

Η διαίσθηση λειτουργεί έντονα και μπορεί να έχουμε ξαφνικές ιδέες και παρορμήσεις που μας οδηγούν σε γρήγορες και ίσως σε κάποιο βαθμό βιαστικές αποφάσεις, πράγμα που πρέπει να προσέξουμε σε σοβαρά θέματα της ζωής μας και σε αποφάσεις που επηρεάζουν σημαντικά, όμως αυτό δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό για θέματα που έχουν να κάνουν με την αλλαγή και την ανανέωση της ζωής μας. Το διάστημα δίνει αρκετές ευκαιρίες και ακολουθώντας το ένστικτό μας μπορούμε να ωφεληθούμε, όπως για παράδειγμα μέσα από μια νέα ερωτική γνωριμία ή μέσα από μια καινούργια φιλία. Είναι επίσης μια καλή περίοδος για να διακόψουμε άσχημες συνήθειες και να εκφράσουμε τον αυθεντικό μας εαυτό. 

Μέσα στο επόμενο διάστημα όμως οφείλουμε να είμαστε προσεκτικό στην διαχείριση των οικονομικών μας και ίσως τώρα φανούν οι όποιες υπερβολές έγιναν κατά την περίοδο των εορτών... Μεγαλύτερη προσοχή επίσης χρειάζεται να δώσουμε σε θέματα εργασίας και καθημερινών ρυθμών, όπως και σε θέματα που αφορούν στόχους και φιλοδοξίες μας, καθώς τα πράγματα μπορεί να μην είναι ξεκάθαρα και να υπάρχουν παγίδες που δεν προσέχουμε γιατί ακολουθούμε το ένστικτό μας. Πολλές φορές το ένστικτό μας μπερδεύεται από στοχευμένη πληροφόρηση, δεν είναι καλό να πέσουμε θύματα πιστεύοντας κάτι που φαίνεται ωραίο, αλλά είναι ουτοπικό. 

Η Πανσέληνος γίνεται κοντά στον απλανή αστέρα Αλ-Χενά  ο οποίος βρίσκεται στο αριστερό πόδι του Πολυδεύκη, στον αστερισμό των Διδύμων. Ευνοούνται ο γραπτός και ο προφορικός λόγος και η ικανότητα της διαπραγμάτευσης που οδηγεί σε λύσεις και μειώνει τις διαφορές φέρνοντας ειρήνη και συμφωνία. 

Πώς θα σε επηρεάσει η Πανσέληνος;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. 

Κλείσε μια συνεδρία μαζί μου


Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες, Athan