13.12.20

Ολική έκλειψη Ηλίου στις 14.12.2020

Η τελευταία έκλειψη της φετινής χρονιάς συμβαίνει στις 14 του μήνα στην 24η μοίρα (23ο08’) του Τοξότη. Πρόκειται για μια ολική ηλιακή έκλειψη νοτίου δεσμού και για τα δεδομένα της Ελλάδας ο χάρτης έχει ωροσκόπο στον Καρκίνο και μεσουράνημα στον Ιχθύ, με το φαινόμενο να πέφτει στον έκτο οίκο του χάρτη. Η έκλειψη ανήκει στον Σάρος 142, ο οποίος άρχισε το 1624 και θα ολοκληρωθεί το 2904. Είναι ένας φρέσκος κύκλος εκλείψεων λοιπόν με τις πιο πρόσφατες εκλείψεις αυτού του κύκλου να έγιναν τον Νοέμβριο του 1984 και τον Δεκέμβρη του 2002. 


Ηλιακή έκλειψη κοντά στον νότιο δεσμό

Σε μια ηλιακή έκλειψη η Σελήνη κοντά στον νότιο δεσμό είναι πιο δεκτική στον Ήλιο. Απελευθερώνει και εξετάζει σκέψεις και συναισθήματα που συσσωρεύτηκαν από την έκλειψη που προηγήθηκε κοντά στον βόρειο δεσμό, ενώ παράλληλα ο Ήλιος κορυφώνει την δύναμη για επιτυχία και τελεσφόρηση και αυτό δημιουργεί την αίσθηση ενός προδιαγεγραμμένου σκοπού. Οι ηλιακές εκλείψεις νοτίου δεσμού μπορούν να σχετιστούν με κοσμικά γεγονότα και με κοινωνική αναστάτωση και αναταραχές με το ζητούμενο να είναι να ξεπεραστούν οι φόβοι και να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις για το καλό του συνόλου. 

Σε επηρεάζει; 

Από την ηλιακή έκλειψη επηρεάζεται ο μεταβλητός σταυρός (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι 12-16/3, από 12-16/6, από 14-18/9, από 12-16/12 και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία από την 21η μέχρι την 25η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 28/6 και 30/12 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 7η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες. Υπενθυμίζουμε ότι για να φέρει αποτελέσματα μια έκλειψη χρειάζεται να είναι ταυτόχρονα ενεργοποιημένα και άλλα στοιχεία στον γενέθλιο και σε παράγωγους χάρτες. 

Τροφή για σκέψη

Το σαβικό σύμβολο/εικόνα της 23η μοίρας του Τοξότη είναι ‘μια ομάδα μεταναστών που πληρούν τις απαιτήσεις εισόδου σε μια νέα χώρα’ και το σύμβολο αναφέρεται στην συνειδητή αποδοχή ενός καινούργιου σταδίου της εμπειρίας μας και την προετοιμασία μας για τις ευκαιρίες που φέρνει αυτό το καινούργιο στάδιο. Ο Dane Rudhyar ερμηνεύει το σύμβολο ως εξής: ‘Καθώς διαβαίνουμε ένα κατώφλι που μας οδηγεί σε ένα καινούργιο επίπεδο ύπαρξης, συναντάμε απαιτήσεις και αναγκαζόμαστε να προσαρμόσουμε σε αυτόν τον καινούργιο τρόπο ζωής τις πράξεις μας, τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας. Μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι μια τεράστια δοκιμασία, αλλά είναι αναπόφευκτο και το αποτέλεσμα εξαρτάται από το πώς θα περάσουμε αυτό το κατώφλι και από τον τρόπο που προσεγγίζουμε αυτή την άγνωστη και σοκαριστική εμπειρία’. 

Φράσεις-κλειδιά για την ηλιακή έκλειψη 

  • Η δύναμη έρχεται μέσα από την ακεραιότητα
  • Πνευματική προσπάθεια και δέσμευση στους θεϊκούς νόμους 
  • Συνειδητοποίηση ότι έχουμε χάσει χρόνο παίρνοντας αποφάσεις
  • Προσπάθεια κατανόησης της βαθύτερης αιτίας
  • Μπορούμε να δούμε τα θέματα μέσα από πολλές πλευρές 
  • Το μυαλό αποκτά ένα βαθύτερο ένστικτο για αλήθεια
  • Φτάνουμε στην ουσία μιας τετριμμένης, επιφανειακής ή επαναλαμβανόμενης πληροφορίας.
  • Η ψυχή και το μυαλό παίρνουν την ίδια κατεύθυνση, όταν προκύψει η ανάγκη
  • Καταλαβαίνουμε καλύτερα τις επαναλήψεις στην ζωή μας και τους κύκλους που κάνουμε
  • Μπορούμε να βάλουμε σε καλύτερη τάξη την ζωή μας
  • Κατανοούμε συμβολισμούς και σημάδια


H γεύση του επόμενου διαστήματος 

Μια έκλειψη Ηλίου στον τρίτο δεκανό του Τοξότη σύμφωνα με τον Πτολεμαίο ‘ευνοεί τους έφιππους και βλάπτει το πεζικό ενώ τα πράγματα που σχετίζονται με τους ευγενείς πάνε άσχημα, καθώς οι ίδιοι ηθελημένα και με ανόητο τρόπο ακυρώνουν τον εαυτό τους’.   

Στον χάρτη βλέπουμε ότι στην έκλειψη συμμετέχει ο Ερμής ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στα φώτα και σε φάση καύσης. Αυτή η έκλειψη έχει σίγουρα πνευματικές διαστάσεις και προεκτάσεις και η περίοδος της επιρροής της σχετίζεται πολύ με το πώς σκεφτόμαστε, προσλαμβάνουμε και αναλύουμε τις πληροφορίες και τα γεγονότα και με το πώς επικοινωνούμε. Η σκέψη μας λειτουργεί γρήγορα και εύστροφα και αυτό μας κάνει πιο δραστήριους και θέλουμε να μοιραστούμε τις ιδέες μας με το άμεσο περιβάλλον μας ή να κινηθούμε γύρω από σχέδια που έχουν να κάνουν με αγορές, πωλήσεις και διαπραγματεύσεις. Επίσης θέλουμε ακόμη πιο έντονα να έρθουμε σε επαφή με συγγενείς και κοντινά πρόσωπα καθώς το τελευταίο διάστημα βρεθήκαμε σε απόσταση εξαιτίας των γνωστών ‘κανόνων’ και τώρα πλησιάζουν οι γιορτές… 

Ο Ερμής στον χάρτη έχει περάσει εκτός τον ορίων της εκλειπτικής, όπως και η Σελήνη, αυξάνοντας την περιέργεια, την ανάγκη να λειτουργήσουμε αντισυμβατικά και να σκεφτούμε με διαφορετικό τρόπο, συλλαμβάνοντας καινούργιες ιδέες που μπορεί να μην είναι αποδεκτές από το κοινωνικό κατεστημένο, κάτι που σίγουρα είναι αναζωογονητικό και μπορεί να φέρει αλλαγές που ίσως και να χρειάζονται. Από την άλλη πλευρά, ένας Ερμής εκτός ορίων μπορεί να λειτουργήσει αρκετά ψυχαναγκαστικά και να διαστρεβλώσει την αντίληψη της πραγματικότητας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταλάβει και να συνεννοηθεί με το περιβάλλον του… Αυτή την πιθανή αρνητική εκδήλωση θα πρέπει να την προσέξουμε καθώς ο Ερμής βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, πράγμα που ενισχύει την νοητική σύγχυση και την ιδεοληψία.  Το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα μας εφιστά γενικότερα όμως την προσοχή σε κάθε είδος εξαπάτησης.

Η έκλειψη δέχεται θετική όψη από τον Άρη κάνοντας την περίοδο θετική για δράση, ενέργεια, πρωτοβουλίες και για καινούργια σχέδια και στόχους. Μπορούμε να λειτουργήσουμε με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση και να πετύχουμε πράγματα που μέχρι τώρα φαίνονταν δύσκολα ή ακατόρθωτα στον εργασιακό τομέα και σε οτιδήποτε έχει να κάνει με σπουδές ή έγγραφα, καθώς ταυτόχρονα λειτουργεί και το τρίγωνο του Ερμή με τον Άρη. 

Πώς θα σε επηρεάσει η έκλειψη;

Υπενθυμίζουμε ότι για να φέρει αποτελέσματα μια έκλειψη χρειάζεται να είναι ταυτόχρονα ενεργοποιημένα και άλλα στοιχεία στον γενέθλιο και σε παράγωγους χάρτες. Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Είναι η κατάλληλη στιγμή να συμβουλευτείς τον προσωπικό σου αστρολόγο! 

Κλείσε μια συνεδρία μαζί μου

Καλή έκλειψη σε όλους και όλες, Athan 

Δεν υπάρχουν σχόλια: