12.1.21

Νέα Σελήνη στις 13.1.2021

Στις 13 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 07:00 το πρωί, στην 24η μοίρα του Αιγόκερω (23ο13’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Αιγόκερω, μεσουράνημα στον Σκορπιό και βρίσκεται παρακάτω. 


Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 11-15/1, από 11-15/4, από 14-18/7 και από 14-18/10, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 21η έως την 25η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 28/5 και στις 30/11 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 7η μοίρα του άξονα Διδύμου-Τοξότη. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 11 Φεβρουαρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 13 και μέχρι τις 28 του μήνα, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη

  • Εκδήλωση της εσωτερικής μας πνευματικής δύναμης
  • Επιθυμία να κοινωνήσουμε και να μετουσιώσουμε το θείο
  • Επιδίωξη απομάκρυνσης των αρνητικών επιρροών
  • Ανάγκη απόκτησης εσωτερικής σταθερότητας για την διαχείριση μιας μελλοντικής κρίσης
  • Ανάγκη προετοιμασίας για προκλήσεις από τα στοιχεία της φύσης
  • Αποθήκευση και εξοικονόμηση τροφής και απαραίτητων αγαθών
  • Το ένστικτο της αγάπης
  • Μειώνεται η ζήλια
  • Οι αρνητικές κρίσεις που κάνουμε για τους άλλους και οι σκληρές αποφάσεις μειώνονται
  • Η οπτική που έχουμε για την πραγματικότητα γίνεται πιο θερμή
  • Ανταλλαγή εμπειριών
  • Απαιτείται συνεργασία για μια πληρέστερη ανάπτυξη
  • Διευρυμένη κοινωνική ευαισθητοποίηση.
  • Σκέψη και βαθιά εξέταση των κινήτρων
  • Ανάγκη να εκφράσουμε τον εαυτό μας μέσα από μια νέα εικόνα



H γεύση των επόμενων ημερών 

Πρόκειται για μια νέα Σελήνη που είναι αρκετά σύνθετη και αρκετά έντονη. Πολλά πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα στον χάρτη και είναι λοιπόν μια περίοδος μεγάλης δραστηριότητας και ίσως υπάρχουν πράγματα που δεν βλέπουμε ή δεν προλαβαίνουμε να δούμε… Η περιπλοκότητα του φαινομένου έχει να κάνει με την ανάμειξη πολλών πλανητικών ενεργειών ταυτόχρονα, όπως η σύνοδος Ερμή-Δία-Κρόνου, τα τετράγωνα που γίνονται με αυτούς του πλανήτες από τον Άρη και η ίδια η σύνοδος Άρη-Ουρανού. Και φυσικά ο Πλούτωνας καθώς εμπλέκεται με τα φώτα προδιαγράφει τα βασικά στοιχεία της ταυτότητας αυτής της νέας Σελήνης που έχουν να κάνουν με μια μεγάλη και βαθιά κρίση που έρχεται μέσα από την αλληλεπίδραση ετερόκλητων παραγόντων. 

Η περίοδος που ακολουθεί είναι απρόβλεπτη, εκρηκτική, γεμάτη ένταση και πιθανότατα απόγνωση, αν αφήσουμε να χαθεί η ψυχραιμία και η λογική. Η ευνοϊκή σχέση της Αφροδίτης με την σύνοδο Άρη-Ουρανού μπορεί να βοηθήσει να διοχετευτεί όλη αυτή η ένταση μέσα από δημιουργικά κανάλια και να βρούμε ευκαιρίες για θετική εξέλιξη και ανάπτυξη. Ο Πλούτωνας όμως είναι ένας βαθιά μεταμορφωτικός πλανήτης και η περίοδος μπορεί να σχετιστεί με βαθιά ριζωμένα τραύματα στο υποσυνείδητό μας που τώρα έχει έρθει η ώρα να τα ανασύρουμε και να τα επεξεργαστούμε, κάτι που δεν είναι ούτε από την φύση του ελαφρύ και ούτε γίνεται με εύκολο τρόπο, ειδικότερα τώρα σε μια περίοδο γενικότερης αναστάτωσης και παγκόσμιας ανησυχίας… Είναι μια περίοδος με πολλές προκλήσεις και φόβους που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε. 

Το τετράγωνο Άρη-Κρόνου είναι η πιο στενή όψη του χάρτη και φέρνει εκνευρισμό, εμπόδια και αναστολή ή περιορισμό της δράσης μας. Οι επιθυμίες μεγαλώνουν αλλά οι δυνατότητες υλοποίησης μειώνονται… Το τετράγωνο Δία-Ουρανού δημιουργεί επίσης μεγαλύτερη ένταση μέσα από την ξαφνική τροπή της μοίρας και την ανατροπή μιας σημαντικής πτυχής της ζωής μας και το τετράγωνο Ερμή-Ουρανού αυξάνει την νευρική μας ένταση μέσα από απρόβλεπτα νέα και εξελίξεις που μας αναγκάζουν να αλλάξουμε τα σχέδιά μας. 

Συμβουλές

Αντί να αρχίσεις καινούργια σχέδια και να δώσεις όλη σου την ενέργεια στο να ικανοποιήσεις τις επιθυμίες σου, κράτησε μια στάση που έχει να κάνει με το να διατηρήσεις αυτό που ήδη έχεις.

Μην κάνεις αλλαγές απλά γιατί βαρέθηκες ή γιατί δεν είσαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, γιατί η υπερβολή και η άστοχη δράση φέρνουν απώλειες αυτή την περίοδο. Διάλεξε προσεκτικά τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και πάρε όσον το δυνατόν λιγότερα ρίσκα.

Καθώς τα γεγονότα τρέχουν μπορεί να αισθανθείς ότι πρέπει να προλάβεις κάτι ή ότι κάτι θα χάσεις, αν δεν προλάβεις… Δες τα πράγματα διαφορετικά, λειτούργησε δημιουργικά και μην στέκεσαι σε αυτό που σου πουλάνε. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι…

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. 

Κλείσε μια συνεδρία μαζί μου

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, Athan 






Δεν υπάρχουν σχόλια: