26.1.21

Πανσέληνος στις 28.1.2021

Η Πανσέληνος του μήνα λαμβάνει χώρα στις 28 Ιανουαρίου και στις 21:16 ώρα Ελλάδος. Ολοκληρώνεται στην 10η μοίρα (09ο05΄) του άξονα Λέοντα-Υδροχόου (Σελήνη στον Λέοντα-Ήλιος στον Υδροχόο) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα βρίσκεται παρακάτω.


Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την Πανσέληνο επηρεάζεται ο σταθερός σταυρός (Ταύρος, Λέοντας, Σκορπιός και Υδροχόος) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 26-30/1, από 28/4-2/5, από 29/7-2/8, από 30/10-3/11 και όσοι έχουν πλανήτες από την 8η μέχρι την 12η μοίρα των σταθερών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 11/5 και 13/11 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 20η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες.  

Στα μισά του κύκλου 

Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 13 του μήνα. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 12 Φεβρουαρίου.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο 

  • Αρχίζει ένας αγώνας επιβίωσης
  • Ανάγκη απελευθέρωσης της κοινωνίας από τα κακά
  • Σκέψεις γύρω από την ατομική ελευθερία και την ελεύθερη βούληση στην σημερινή κοινωνία
  • Όραμα για μια νέα μορφή κοινωνικής σχέσης
  • Εξισορρόπηση της εμπειρίας του παρελθόντος και των μελλοντικών δυνατοτήτων
  • Επιθυμία για μια νέα αρχή.
  • Ανάγκη για αυτοπειθαρχία
  • Ανάγκη για επούλωση πληγών και εξυγίανση
  • Χρήση της ενέργειας της φύσης
  • Ανάγκη για δράση, η εσωτερική συστολή έχει κρατήσει πολύ
  • Ψυχολογική-συναισθηματική καταστολή σε ομαδική μορφή
  • Επιθετικότητα προς αυτούς που βρίσκονται σε καλύτερη θέση
  • Επιδίωξη ατομικής τιμής
  • Αφήνουμε πίσω μας ενέργειες που έχουν να κάνουν με το ατομικό μεγαλείο και την εικόνα μας 
  • Αποτελεσματικές λύσεις


Η γεύση των επόμενων ημερών

Όπως βλέπουμε και στον χάρτη, η Πανσέληνος βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Άρη, δημιουργώντας ένα ταυ τετράγωνο με τον Άρη ως κορυφή του σχηματισμού. Η περίοδος συνεπάγεται εντάσεων, υπάρχει πολύς θυμός που θέλει να εξωτερικευθεί και γενικότερα το κλίμα είναι εύφλεκτο και εκρηκτικό. Χρειάζεται λοιπόν να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τον θυμό μας και να δράσουμε με ενθουσιασμό και δύναμη, αλλά πάντα με αυτοέλεγχο και συνειδητότητα. 

Η συμμετοχή του Δία στην Πανσέληνο μέσα από την σύνοδό του με τον Ήλιο αλλά και το τετράγωνο που δέχεται από Άρη και Ουρανό μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, να θέλουμε να κοινωνικοποιηθούμε περισσότερο και να φανούμε μεγάλοι και γενναιόδωροι, όμως η υπερβολή για την οποία φημίζεται ο Δίας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου και με τον Άρη στο παιχνίδι, αυτό μπορεί να κοστίσει αρκετά. 

Είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να φυλάξουμε την ιδιωτική μας ζωή για τα μάτια μας και μόνο και να φροντίσουμε να αποφύγουμε οτιδήποτε μπορεί να μας εκθέσει. Είναι σημαντικό επίσης να καταλάβουμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί γιατί η καλοσύνη και η γενναιοδωρία μας μπορεί να μην γίνονται αντιληπτές ως τέτοιες και κάποιοι να θέλουν απλά να μας εκμεταλλευτούν και να μας χρησιμοποιήσουν. 

Γενικά είναι μια δύσκολη περίοδος και τον χάρτη δεν υπάρχουν άλλες θετικές όψεις που θα μπορούσαν να απορροφήσουν κατά ένα μέρος αυτή την ένταση, όπως συνέβη με την νέα Σελήνη που προηγήθηκε και τώρα χρειάζεται να βρούμε επειγόντως τρόπους χαλάρωσης, ώστε να αποφύγουμε συγκρούσεις, ενώ παράλληλα είναι μια θετική περίοδος για να σπρώξουμε τα σχέδιά μας και τους στόχους μας ένα βήμα ακόμη παραπέρα. 

Πώς θα σε επηρεάσει η Πανσέληνος;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. 

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες, Athan