5.10.21

Νέα Σελήνη στις 6.10.2021

Στις 6 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 14:05 ώρα Ελλάδος και στην 14η μοίρα (13ο24’) του Ζυγού. Για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Αιγόκερω, μεσουράνημα στον Ζυγό και βρίσκεται παρακάτω. 


Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του κύριου σταυρού (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 2-6/1, από 1-5/4, από 3-7/7 και από 4-8/10, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 11η έως την 15η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 8/3 και στις 6/9 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 17η μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύος. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις  Νοεμβρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, από τις 6 έως τις 20 του μήνα, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη

  • ευχαρίστηση μέσα από τις μικρές απολαύσεις
  • επιθυμία να ανυψώσουμε το πνεύμα των αποδυναμωμένων
  • επιθυμία να εξελιχθούμε μέσα από την συμμετοχή
  • τάση προς φαντασίωση για την ανακούφιση του εαυτού
  • επιθυμία να αποφύγουμε το κάλεσμα του ανώτερου πνεύματος 
  • απογοήτευση από αποτυχίες των άλλων
  • ανάγκη ανάληψης ειδικής δράσης όσον αφορά τις ομαδικές δραστηριότητες
  • ανάγκη για δραστικές αλλαγές
  • ισορροπία και συνεργασία σε κάθε πτυχή της ζωής μας
  • βαθύτερη κατανόηση ενός υψηλότερου επιπέδου αγάπης 
  • απαλλαγή από ατέλειες του εαυτού
  • αύξηση συνειδητότητας
  • συμμετοχή στα πρότυπα της κοινωνίας
  • συνειδητοποιημένη συμμετοχή σε κοινωνικά ζητήματα
  • ανάγκη εποικοδομητικής δράσης πάνω σε δημιουργικές ιδέες
  • προσωπική ολοκλήρωση μέσω της δημιουργικότητας

H γεύση των επόμενων ημερών 

Η νέα Σελήνη είναι έντονη και ιδιαίτερα δραστήρια και με την στενή εμπλοκή του Άρη το επόμενο διάστημα περιγράφεται σαφώς κινητικό, διεκδικητικό, ακόμη και μαχητικό. Τα γεγονότα και οι εξελίξεις χαρακτηρίζονται από το πάθος, την δράση, την δημιουργία και την λήψη πρωτοβουλίας και όλα γίνονται άμεσα, γρήγορα και χωρίς πολλές-πολλές συζητήσεις. Καλό είναι να φροντίσουμε στις κινήσεις μας να μην είμαστε τόσο απόλυτοι ή να μην στείλουμε τελεσίγραφα γιατί  η περίοδος φέρνει μεγάλο εκνευρισμό και ο συσσωρευμένος θυμός κάποιου μπορεί να ξεσπάσει επάνω μας ή και το αντίθετο, να κινηθούμε βιαίως χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις θέσεις και τις ανάγκες του άλλου.  

Η σχέση 150 μοιρών των φώτων, του Άρη και του Ουρανού τονίζει την ανάγκη να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στην ζωή μας, ειδικότερα στην επαγγελματική μας ζωή αλλά και στην κοινωνία και αυτό φέρνει ανυπομονησία που μπορεί να οδηγήσει σε επιθετικότητα και σε καταστροφική δράση, ειδικότερα αν οι πράξεις υποκινούνται από παρορμητισμό, βιασύνη ή απώλεια ψυχραιμίας και ο αυτοέλεγχος είναι απαραίτητος ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας. 

Ο κυβερνήτης της νέας Σελήνης, που είναι η Αφροδίτη σε κρίσιμη μοίρα στα τέλη του Σκορπιού, μας δείχνει ότι για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να κάνουμε μια νέα αρχή χρειάζεται πρώτα να τακτοποιήσουμε σημαντικές εκκρεμότητες σε σχέσεις και οικονομικά θέματα, ώστε να μην βρούμε στο μέλλον εμπόδιο το παρελθόν μας. 

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. 


Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, Athan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: