2.11.21

Νέα Σελήνη στις 4.11.2021

Στις 4 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 23:14, στην 13η μοίρα του Σκορπιού (12ο40’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Λέοντα, μεσουράνημα στον Κριό και βρίσκεται παρακάτω. 

Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 30/1-3/2, από 30/4-4/5, από 2-6/8 και από 2-6/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 10η έως την 14η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 16/2 και στις 20/8 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 27η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 4 Δεκεμβρίου, η οποία είναι ταυτόχρονα και ηλιακή έκλειψη. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 4 του μήνα και μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή, η οποία τυγχάνει και έκλειψη Σελήνης.  Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη

  • η φιλοδοξία γίνεται πολύ έντονη
  • η επινοητικότητα έρχεται σε πρώτο πλάνο
  • διαλύονται τα μυστήρια 
  • ανταλλαγή εμπειριών
  • η συνεργασία απαιτείται για την πλήρη ανάπτυξη
  • ενδείκνυται μια διευρυμένη κοινωνική ευαισθητοποίηση
  • αρχίζει ένας αγώνας για επιβίωση
  • τάση απελευθέρωσης από κοινωνικές ασθένειες
  • σκέψεις προσωπικής ασφάλειας μέσα στην παρούσα κοινωνία
  • αφύπνιση της ευθύνης που έχουμε για τις ενέργειες που αφορούν άλλους ανθρώπους
  • ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα
  • ικανότητα να κρίνουμε καθαρά και δίκαια τον εαυτό μας

H γεύση των επόμενων ημερών 

Στον χάρτη παρατηρούμε ακρινή και σχεδόν ιδιομοιρίας αντίθεση της νέας Σελήνης με τον πλανήτη του απρόβλεπτου και της ανατροπής, τον Ουρανό, ο οποίος βρίσκεται ανάδρομος στον Ταύρο και υψωμένος, καθότι βρίσκεται πολύ κοντά στο μεσουράνημα του χάρτη. Σαφώς λοιπόν πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυναμική, ανατρεπτική, απρόβλεπτη και εκρηκτική περίοδο και αυτές τις μέρες όλα είναι πιθανά, από το καλύτερο και αναπάντεχο δώρο μέχρι την απόλυτη και οριστική ρήξη. 

Αυτή την περίοδο καλούμαστε να δούμε τον εαυτό μας, την ατομικότητα και την μοναδικότητά μας σε σχέση με τον άλλο, που ως άλλος είναι εξορισμού διαφορετικός από εμάς, και να αποφασίσουμε ποιοι είμαστε εμείς. Σε μεγαλύτερη κλίμακα, είναι η στιγμή που πρέπει να αποφασίσουμε το κατά πόσο η κοινωνία και το κράτος παρεμβαίνει και πόσο στην ατομική μας ζωή, κατά πόσο είμαστε ακόμη προφυλαγμένοι στην ιδιωτικότητά μας και τελικά τι πρέπει να κάνουμε ώστε να παραμείνουμε ζωντανοί άνθρωποι και όχι νούμερα σε μια στατιστική. 

Με αυτή την νέα Σελήνη οι εξελίξεις μπορεί να είναι αστραπιαίες και να φανεί δύσκολη τουλάχιστον στην αρχή, η προσαρμογή μας στα καινούργια δεδομένα, ανάλογα με το πού πέφτει η νέα Σελήνη στον ατομικό μας χάρτη. Γενικότερα όμως, είναι καλό αυτή την περίοδο να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να προσπαθήσουμε να είμαστε διαλλακτικοί, χωρίς όμως να χάνουμε την ατομικότητά μας ή να σκοτώνουμε μέρος της προσωπικότητάς μας. 

Με αυτή την νέα Σελήνη εγκαινιάζεται η δεύτερη περίοδος εκλείψεων του έτους, καθώς ακολουθεί μια έκλειψη Σελήνης στην πορεία του μήνα και μια έκλειψη Ηλίου τον Δεκέμβρη, οπότε τώρα γίνεται ουσιαστικά μια νέα αρχή που είναι σημαντική στην ζωή μας και που θα φέρει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα πέρα από το σύνηθες διάστημα επιρροής της νέας Σελήνης. 

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. 


Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, Athan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: