31.12.21

Νέα Σελήνη στις 2.1.2022

Στις 2 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα και η πρώτη νέα Σελήνη της χρονιάς. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 20:33 ώρα Ελλάδος και στην 13η μοίρα του Αιγόκερω (12ο20’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Λέοντα, μεσουράνημα στον Ταύρο και βρίσκεται παρακάτω.  

Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριοί-Καρκίνοι-Ζυγοί και Αιγόκεροι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 31/12-4/1, από 31/3-4/4, από 2-6/7, από 3-7/10, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 10η έως την 14η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 9/6 και στις 11/12 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 18η μοίρα του άξονα Διδύμων-Τοξότη. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη την πρώτη Φεβρουαρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 2 έως τις 18 Ιανουαρίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη

  • επιθυμία εξισορρόπησης της ζωής
  • αφύπνιση της συμπόνιας
  • επιθυμία για ομορφιά και τελειότητα στη φύση για χάρη της κοινωνίας
  • έμπνευση που υλοποιείται
  • η δημιουργικότητα μπαίνει στο παιχνίδι
  • η αφοσίωση γίνεται αναγκαία για την διαμόρφωση μιας νέας κατάστασης 
  • επιθυμία να ανατεθούν αρμοδιότητες και εξουσίες και ταυτόχρονα ανάγκη να ανακληθεί αυτή η ανάθεση
  • επιστροφή της εγωκεντρικής έμφασης
  • ενστικτώδης ανάγκη να ξεπεράσουμε τον βαθιά ριζωμένο θυμό
  • προσπάθεια να απαλλαγούμε από χρέη
  • αναζήτηση απλότητας
  • ανάγκη να μετριάσουμε τις επιθυμίες μας έτσι ώστε να πετύχουμε στόχους

H γεύση των επόμενων ημερών 

Με αυτή την νέα Σελήνη εγκαινιάζεται η καινούργια χρονιά και αρχίζει ένας κύκλος με τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του παρορμητικού ζωδίου της γης, κάνοντας την επόμενη περίοδο να προσφέρεται σε εποικοδομητικές ενέργειες και μπορούμε να εστιάσουμε καλυτέρα στα σχέδιά μας, τα άμεσα αλλά και τα μακροπρόθεσμα. 

Μπορούμε να αναπτύξουμε τα στοιχεία πειθαρχίας, σοφίας αλλά και φιλοδοξίας και να κινηθούμε με πρακτικά και υπολογισμένα βήματα πλησιάζοντας τους στόχους μας με επιμονή και σύνεση. Είναι πιο εύκολο τώρα να έχουμε πρακτικά και χειροπιαστά αποτελέσματα στις προσπάθειές μας, να προετοιμαστούμε καλύτερα για το μέλλον, να ωριμάσουμε, να αναλάβουμε ευθύνες και να δεσμευτούμε σε πρόσωπα και σε καταστάσεις.  

Η θετική σχέση της νέας Σελήνης με τον Ουρανό δίνει έμπνευση και αυξάνει την διαίσθησή μας που μας οδηγεί σε κινήσεις που φέρνουν πρόοδο και μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε ότι η αλλαγή δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό, αντιθέτως μπορεί να εξυπηρετεί τους στόχους μας ε βάθος χρόνου. 

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. 


Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, Athan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: