15.12.21

Πανσέληνος στις 19.12.2021

Η τελευταία Πανσέληνος της χρονιάς λαμβάνει χώρα στις 19 Δεκεμβρίου, 06:35 ώρα Ελλάδος. Ολοκληρώνεται στην 28η μοίρα (27ο28΄) του άξονα Διδύμου-Τοξότη (Σελήνη στους Διδύμους-Ήλιος στον Τοξότη) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα έχει ωροσκόπο στον Τοξότη, μεσουράνημα στον Ζυγό και βρίσκεται παρακάτω.

Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την Πανσέληνο επηρεάζεται ο μεταβλητός σταυρός (Δίδυμος, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 15-19/3, από 15-19/6, από 17-21/9, από 17-21/12 και όσοι έχουν πλανήτες από την 25η μέχρι την 29η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 23/6 και 25/12 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 2η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες.  

Στα μισά του κύκλου 

Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη και ταυτόχρονα έκλειψη Ηλίου στις 4 του μήνα. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 2 Ιανουαρίου.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο 

  • η άγρια φύση των ενστίκτων εξημερώνεται από την θέληση
  • γεννιέται η λαχτάρα να εξελιχθούμε σε ένα υψηλότερο επίπεδο ύπαρξης
  • το πνεύμα αναδεικνύει την πιο αληθινή του φύση 
  • ανάλυση των στόχων
  • αναζήτηση κινήτρων σχετικά με την κοινωνία στο σύνολό της
  • αμφισβήτηση της ικανότητας ανάληψης της ευθύνης των πράξεων των άλλων μέσα σε μια ομάδα 
  • προσπάθεια απελευθέρωσης από τις δύσκολες προοπτικές του μέλλοντος
  • επιθυμία ευτυχίας στην προσωπική σφαίρα
  • τονισμένη απόλαυση δραστηριοτήτων στο σπίτι με φίλους
  • επιθυμία να ολοκληρωθούν μισοτελειωμένες υποθέσεις από το παρελθόν
  • συσσώρευση ανεπιθύμητων σκέψεων για αντίποινα
  • βοήθεια για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με περισσότερη βεβαιότητα
  • αντιμετώπιση της πραγματικότητας
  • ασφάλεια μέσα από την πίστη στην εσωτερική μας δύναμη και την θεϊκή μας φύση

Η γεύση των επόμενων ημερών

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια τυχερή και λίγο πιο θετική περίοδο καθώς η Πανσέληνος τοποθετείται θετικά σε σχέση με τον Δία, κάτι που φέρνει αισιοδοξία και μας δίνει την ευκαιρία να εξελιχθούμε μέσα από ευκαιρίες πνευματικής αλλά και υλικής ανάπτυξης.  Βέβαια, η σχέση της Σελήνης με την Αφροδίτη δηλώνει ότι χρειάζονται επιπλέον προσαρμογές και προσπάθεια για να φέρουμε σε ισορροπία τις αισθηματικές μας σχέσεις και η σχέση του Ήλιου με την Αφροδίτη δημιουργεί επιπλέον άγχος και μας στρεσάρει οικονομικά. 

Η Αφροδίτη βρίσκεται ακόμη εκτός των ορίων της Εκλειπτικής και η σύνοδός της με τον Πλούτωνα εντείνει ακόμη περισσότερο το νόημα των παραπάνω και κάνει την ανάγκη για αγάπη και υλική σταθεροποίηση να λειτουργεί σε πολύ βαθύτερα ψυχολογικά επίπεδα. Παράλληλα, η έλξη ενισχύεται υπερβολικά και ίσως μας τραβάνε τώρα πρόσωπα που δεν είναι πραγματικά ειλικρινή ή που προσπαθούν να μας χειριστούν και να μας ελέγξουν. 

Το γεγονός ότι η Αφροδίτη είναι στάσιμη στον χάρτη για να γυρίσει ανάδρομη μερικές ώρες μετά την Πανσέληνο, δηλώνει ότι η περίοδος έχει ακόμη στοιχεία που λειτουργούν ως εμπόδιο στις σχέσεις και ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι η δυσκολία στην επικοινωνία και στον τρόπο που ο ένας δείχνει την αγάπη του στον άλλον ή ακόμη και το ότι οι σχέσεις αυτή την περίοδο αποκτούν έναν καρμικό χαρακτήρα… 

Πώς θα σε επηρεάσει η Πανσέληνος;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. 

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες, Athan