2.12.21

Ολική έκλειψη Ηλίου στις 4.12.2021

 Στις 4 Δεκεμβρίου συμβαίνει η τελευταία έκλειψη του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για μια ολική έκλειψη Ηλίου και το φαινόμενο ολοκληρώνεται στις 09:42 ώρα Ελλάδος και στην 13η μοίρα (12ο22’) του Τοξότη. Για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Αιγόκερω, μεσουράνημα στον Σκορπιό και βρίσκεται παρακάτω. Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 152 ο οποίος γεννήθηκε το 1805 και θα ολοκληρωθεί το 3049 και η τρέχουσα έκλειψη είναι η 13η από τις συνολικά 70 εκλείψεις του συγκεκριμένου κύκλου.


Σε επηρεάζει; 

Από την έκλειψη επηρεάζονται τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, κυρίως Δίδυμοι και Τοξότες και δευτερευόντως Παρθένοι και Ιχθύες και συγκεκριμένα όσοι έχουν γεννηθεί από 28/2-4/3, από 31/5-4/6, από 2-6/9 και από 2-6/12, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 10η έως την 14η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 9/1 και στις 11/7 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 18η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Υπενθυμίζουμε ότι για να φέρει μια έκλειψη σημαντικά γεγονότα χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένοι ταυτόχρονα και άλλοι παράγοντες στον γενέθλιο και σε παράγωγους χάρτες.

Ηλιακή έκλειψη κοντά στον νότιο δεσμό

Σε μια ηλιακή έκλειψη η Σελήνη κοντά στον νότιο δεσμό είναι πιο δεκτική στον Ήλιο. Απελευθερώνει και εξετάζει σκέψεις και συναισθήματα που συσσωρεύτηκαν από την έκλειψη που προηγήθηκε τον Νοέμβριο, ενώ παράλληλα ο Ήλιος κορυφώνει την δύναμη για επιτυχία και τελεσφόρηση και αυτό δημιουργεί την αίσθηση ενός προδιαγεγραμμένου σκοπού. Οι ηλιακές εκλείψεις νοτίου δεσμού μπορούν να σχετιστούν με κοσμικά γεγονότα και με κοινωνική αναστάτωση και αναταραχές με το ζητούμενο να είναι να ξεπεραστούν οι φόβοι και να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις για το καλό του συνόλου. 

Φράσεις - κλειδιά για την έκλειψη 

  • επιθυμία να ξεσηκωθούμε από την πνευματική χαλαρότητα
  • αναζήτηση σκοπού
  • η θέληση υπερισχύει
  • ξεπερνάμε το ατομικό εγώ και την μεγάλη εικόνα για τον εαυτό μας
  • πληθώρα λύσεων στα προβλήματα της κοινωνίας
  • αποτελεσματικότητα που βοηθάει τους πολλούς
  • αφύπνιση και συμπόνια
  • επιθυμία για ομορφιά και τελειότητα στη φύση για χάρη της κοινωνίας
  • νέα οράματα κοινωνικής σχέσης
  • εξισορρόπηση της εμπειρίας του παρελθόντος και των μελλοντικών δυνατοτήτων
  • επιθυμία για μια νέα αρχή
  • αρχίζει μια πνευματική αφύπνιση
  • αποφασιστικές κινήσεις που απαιτούνται για τη διεκδίκηση της ατομικής ελευθερίας
  • συμμετοχή που απαιτείται σε κοινωνικά δρώμενα και τελετές
  • επιθυμία να έχουμε απογόνους ή να αφήσουμε κάτι από τον εαυτό μας για το μέλλον
  • εγκατάλειψη των ηδονών του εαυτού για χάρη της ανθρωπότητας

H γεύση του επόμενου διαστήματος 

Η συμμετοχή του αδύναμου και καμένου Ερμή στην έκλειψη προβάλλει ως σημαντικά θέματα και μας καλεί να εστιάσουμε στην ικανότητα σκέψης και ερμηνείας των δεδομένων, στην επικοινωνία και στις μετακινήσεις μας. Χρειάζεται να είμαστε σε νοητική εγρήγορση και η σκέψη μας να λειτουργεί άμεσα και γρήγορα με προσαρμοστικότητα στα νέα δεδομένα, αλλά και με περιέργεια χωρίς να θεωρούμε τίποτα όπως παρουσιάζεται από τους άλλους ή ακόμη και έτσι όπως το θεωρούμε εμείς οι ίδιοι. Ο Ερμής είναι φυσικός σημειοδότης των παιδιών, των αδελφών και του άμεσου περιβάλλοντος και μπορεί να μας απασχολήσουν σχετικά θέματα το επόμενο διάστημα ή και θέματα σωματείων εργαζομένων και εθνικής άμυνας, καθώς ο Ερμής κυβερνά τον έκτο οίκο του χάρτη για την Ελλάδα. 

Το περίφημο τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού που δυναμώνει και τελειοποιείται αυτόν τον μήνα είναι σαφώς άλλη ένδειξη του χάρτη για μια δύσκολη περίοδο, με συνθήκες που οδηγούν σε κρίση και σε απρόβλεπτα εμπόδια που μας πάνε όλους πίσω, όσο ακόμη επικρατεί η τάση της αναγκαστικής αλλαγής μέσα από απρόσωπους περιορισμούς και αυστηρά όρια. Οι επόμενοι μήνες είναι σαφώς δύσκολοι και καλούμαστε να χρησιμοποιήσουμε την κοινή λογική, την υπομονή μας και την επιφυλακτικότητά μας σε όλα. Η σχέση της έκλειψης με τον Ουρανό μιλάει για την αναγκαιότητα της προσαρμογής στις τεράστιες αλλαγές που έρχονται και σε αυτό χρειάζεται ανοιχτό μυαλό και προσαρμοστικότητα.

Το εγώ και η σχέση με την ρίζα, ο εαυτός μας και η σχέση με την οικογένειά μας είναι ένα ψυχολογικό αλλα και συνάμα πρακτικό θέμα που μας απασχολεί μέσα από το ενεργοποιημένο μεσοδιάστημα έκλειψης/μεσουρανήματος από τον Άρη. Υπάρχει η ανάγκη να παρθούν μερικές πολύ σημαντικές αποφάσεις το επόμενο διάστημα, η επιθυμία και ταυτόχρονα επιδίωξη να εκπληρώσουμε την αποστολή μας με οποιοδήποτε κόστος είναι εμφανής ενώ ταυτόχρονα η ικανότητά μας να αφοσιωθούμε σε ένα έργο ή σε μια αιτία σωματικά και ψυχικά αυξάνεται.  Τα παραπάνω είναι θετικά και ο Άρης από την θέση της νυχτερινής του κατοικίας και υψωμένος μπορεί να τα πετύχει, χρειάζεται όμως να προσέξουμε την αλαζονεία, την έπαρση και το θράσος στην δράση μας, λόγω του τετραγώνου του Άρη με τον κυβερνήτη της έκλειψης.  

Πώς θα σε επηρεάσει η έκλειψη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. 


Καλή και δημιουργική περίοδο σε όλους και όλες, Athan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: