20.6.20

Ηλιακή έκλειψη στις 21.6.2020

Στις 21 Ιουνίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα που ταυτόχρονα είναι και δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 09:41 στην πρώτη μοίρα του Καρκίνου (00ο21’).



Όπως με όλες τις εκλείψεις, φωτογραφίζεται και τώρα μια περίοδος με έντονη και ασυνήθιστη δυναμική και μια στροφή στα πράγματα, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς η έκλειψη συμβαίνει παράλληλα με το θερινό ηλιοστάσιο. Η ψυχική σφαίρα φορτίζεται και τα συναισθήματα αλλάζουν αλλά ταυτόχρονα είναι μια καλή περίοδος για να αρχίσουμε να θέτουμε τις βάσεις για καινούργιες δραστηριότητες και σχέδια, ειδικότερα σχέδια με τα οποία έχουμε μια βαθύτερη σύνδεση και είναι σε κάποιο βαθμό ρηξικέλευθα. 
Ο ανάδρομος Ερμής του χάρτη και στο ζώδιο της έκλειψης βέβαια δηλώνει ότι χρειάζεται να κάνουμε ξεκαθάρισμα, να τακτοποιήσουμε το παρελθόν μας και προτού αρχίσουμε να βάζουμε τις καινούργιες βάσεις να αναλύσουμε περισσότερο τα θέματα που λειτουργούν μέσα μας συναισθηματικά και να εξετάσουμε ποιες από τις ιδέες και τις προθέσεις μας είναι εφικτές και υλοποιήσιμες. 



Η πιο στενή επαφή στον χάρτη είναι η χιαστί της έκλειψης με τον Κρόνο που δημιουργεί δυσαρέσκεια και εκνευρισμό στο επίπεδο της επικοινωνίας και των ιδεών καθιστώντας απαραίτητη την γείωση και την εξισορρόπηση των εντάσεων και των θεμάτων που τρέχουν μέσα από ρεαλιστικά κανάλια και λογική. Ο παρορμητισμός και οι απρόσεκτες κινήσεις μπορεί να έχουν αρνητικά αποτελέσματα. Είναι μια έκλειψη που έχει να κάνει με υπομονή, προσοχή και υπευθυνότητα και χρειάζεται να συνδυάσουμε την προσωπική ανάγκη για ελευθερία με τους κοινωνικούς περιορισμούς που επιβάλλονται. 

Η συγκεκριμένη ηλιακή έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 137 που άρχισε το 1389. Πρόσφατες εκλείψεις του ίδιου κύκλου έγιναν τον Μάιο του 1966 και του 1984 και τον Ιούνιο του 2002. Βασικά στοιχεία της μητρικής έκλειψης (25.5.1389) είναι η σύνοδος Αφροδίτης-Ποσειδώνα στον Ταύρο, το ενεργοποιημένο μεσοδιάστημα της Αφροδίτης-Ποσειδώνα με τον Κρόνο από τον Ερμή και το ενεργοποιημένο μεσοδιάστημα της έκλειψης με τον Ουρανό από τον Κρόνο. Επίσης παρατηρούμε τον Ουρανό να βρίσκεται στην πρώτη μοίρα του Σκορπιού. Το 1389 έγινε η Μάχη του Κοσσυφοπεδίου, κατά την οποία τα στρατεύματα της τότε επεκτεινόμενης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας νίκησαν την Σερβία του Μοράβα (βασίλειο της Σερβικής Αυτοκρατορίας). Την ίδια χρονιά η Πάρος (που ανήκε στο βενετσιάνικο Δουκάτο του Αρχιπελάγους) άλλαξε κυριότητα. 



Συγκρίνοντας τους χάρτες των δύο εκλείψεων βλέπουμε ότι η τρέχουσα έκλειψη στον Καρκίνο τριγωνίζει τον Ουρανό της μητρικής έκλειψης εκδηλώνοντας ένα γενικότερο δυναμικό έντονης αλλαγής και βαθιάς μεταμόρφωσης μέσα από απρόβλεπτα γεγονότα. Παρατηρούμε την σχέση τετραγώνου του μητρικού Δία με τον Πλούτωνα και τριγώνου του μητρικού Πλούτωνα με τον Δία, πρόκειται λοιπόν για μια βαθιά μεταμορφωτική αλλαγή που επιδρά όμως πάνω στην κοινωνική δομή αλλάζοντάς της χωρίς απαραίτητα αυτό να προέρχεται μέσα από μια σκληρή επανάσταση... 

Φράσεις - κλειδιά για την έκλειψη 

  • Αφήνουμε πίσω το βίωμα των παρελθοντικών εμπειριών και κρατάμε μόνο τα διδάγματα
  • Αναμένουμε με αδημονία κάτι καινούργιο που έρχεται
  • Έχουμε το αίσθημα της δύναμης πάνω στα αρνητικά.
  • Επιθυμία για νέες εμπειρίες
  • Αναλαμβάνουμε δύσκολα θέματα για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες
  • Βαθιά επιθυμία για αρμονία και ειρήνη
  • Δυσανασχετούμε από την συσσώρευση των αδυναμιών μας
  • Κτητικότητα 
  • Σκέψεις που οδηγούν σε απογοήτευση
  • Αυξάνεται η ανησυχία μας
  • Έρχεται στην επιφάνεια η ανάγκη να επαναστατήσουμε

Σε επηρεάζει;

Από αυτή την έκλειψη επηρεάζεται ο κύριος σταυρός (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) και συγκεκριμένα όσοι έχουν πλανήτες πολύ κοντά στην αρχή των παρορμητικών ζωδίων, ενώ από αντισκιά επηρεάζεται η 29η μοίρα του Διδύμου και του Τοξότη. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό σου χάρτη σου για να δεις αν έχεις πλανήτες σε αυτές τις μοίρες. 

Υπενθυμίζουμε ότι για να έχει μια έκλειψη αποτελέσματα και να επηρεάσει σε προσωπικό επίπεδο, χρειάζεται να συντρέχουν και άλλοι παράγοντες στον γενέθλιο και σε παράγωγους χάρτες του ατόμου και καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν αστρολόγο προσωπικά.  Να θυμάσαι πάντα ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: