4.6.20

Σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς στις 5.6.2020

Το καλοκαιρινό κύμα εκλείψεων εγκαινιάζεται με την σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς που κορυφώνεται στις 22:12 της 5ης Ιουνίου, στην 16η μοίρα (15ο34’) του άξονα Διδύμων-Τοξότη (Σελήνη στον Τοξότη, Ήλιος στους Διδύμους). Ο χάρτης της έκλειψης υπολογισμένος για τα δεδομένα της Ελλάδος βρίσκεται παρακάτω. 


Στην πορεία του καλοκαιριού θα ακολουθήσουν άλλες δύο εκλείψεις, μια δακτυλιοειδής ηλιακή στις 21 Ιουνίου και άλλη μια σεληνιακή παρασκιάς στις 5 Ιουλίου. Η συγκεκριμένη σεληνιακή έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 111 ο οποίος ξεκίνησε το 830 και τώρα οδεύει πλέον προς το τέλος του, έχοντας να δώσει ακόμη τέσσερις εκλείψεις. Προηγούμενες εκλείψεις του κύκλου συνέβησαν τον Μάιο του 1966, του 1984 και του 2002.  
Τροφή για σκέψη

Το σαβικό σύμβολο για την 16η μοίρα του Τοξότη είναι η εικόνα ‘γλάρων που πετάνε γύρω από ένα πλοίο περιμένοντας τροφή’ και έχει να κάνει με την σχέση που έχει η επιθυμία της ψυχής με τις κοινωνικές περιστάσεις. Όπως οι γλάροι προσελκύονται από το πλοίο και συνηθίζουν να εξαρτώνται από αυτό για την τροφή τους, έτσι και εμείς εξαρτόμαστε ψυχικά και πρακτικά από το κοινωνικό δημιούργημα που μας τροφοδοτεί και ξεχνάμε να αναζητήσουμε μόνοι μας τροφή για την ψυχή μας. Το σαβικό αυτό σύμβολο έχει να κάνει τελικά με την εξάρτηση..

Φράσεις-κλειδιά για την σεληνιακή έκλειψη

  • Επιθυμία να μελετήσουμε το παρελθόν για να χαρτογραφήσουμε καλύτερα το μέλλον
  • Προσπάθεια συγκέντρωσης του νου
  • Η διανοητική ικανότητα διαλύει τις αυταπάτες
  • Επιθυμία αλληλεπίδρασης επί ίσοις όροις
  • Μάχη ενάντια στα φαντάσματα του παρελθόντος
  • Προετοιμασία για εσωτερικές συγκρούσεις
  • Τα σχέδια χρειάζονται σταθεροποίηση και ενίσχυση για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε το μυαλό μας
  • Ψυχικές δυνάμεις που ήταν μέχρι τώρα αδρανείς, ξυπνάνε
  • Επιθυμία εκπλήρωσης στόχων προσωπικής άνεσης μέσω έξυπνων κινήσεων
  • Μνήμες μιας αρχαίας κληρονομιάς
  • Μια φιλοσοφική προσέγγιση της ζωής
  • Αφήνουμε τον εαυτό μας να επιλέξει ελεύθερα

 
 

Η έκλειψη ενεργοποιεί τον δωδέκατο οίκο και διεγείρει φέρνοντας στο φως θέματα που έχουν να κάνουν με φυλακές, εργοστάσια, νοσοκομεία (θέμα αυτών των ημερών εξάλλου είναι η καρδιοχειρουργική εντατική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων), άσυλο, φόνους και το έγκλημα γενικότερα, αλλά και θέματα δημόσιας υγείας, στρατού, πολεμικών πλοίων και γενικότερα θέματα της εργαζόμενης τάξης. 

Η ενέργεια της έκλειψης είναι άκρως εύφλεκτη και υπάρχει θυμός και οργή που ζητούν να εκφραστούν λόγω του τετραγώνου ακριβείας με τον Άρη. Η θέση μάλιστα του Άρη λειτουργεί ως η κορυφή ενός ταυ-τετραγώνου με βάση τον άξονα των φώτων και με αυτή την έκλειψη τονίζεται υπερβολικά το πολεμικό κλίμα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) που επικρατεί. 

Ο κύριος της έκλειψης είναι ο Δίας που εντοπίζεται ανάδρομος και πτωτικός, σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στον πρώτο οίκο του χάρτη και στα όρια του Άρη. Ο τρόπος που θα εκδηλωθεί όλος αυτός ο θυμός μπορεί τελικά να μην καταφέρει να εκτονώσει ουσιαστικά την ένταση που υπάρχει, αν δεν κάνουμε μια βαθιά τομή σε αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία αλλά και μέσα μας  (στο δικό μας ‘υπουργείο εσωτερικών’) και δεν στοχεύσουμε στην ρίζα του προβλήματος. Οι επόμενες εκλείψεις θα επαναφέρουν ακόμη πιο έντονα τα θέματα που δεν θα επιλυθούν τώρα και γενικότερα αναμένεται ένα δύσκολο και καυτό καλοκαίρι και όχι μόνο.. Ο κύριος του χάρτη για την Ελλάδα είναι ο Κρόνος ο οποίος εντοπίζεται σε θέση και ανάδρομος στα όρια του Ερμή, προσπαθώντας να φέρει συζητήσεις και διαβουλεύσεις οι οποίες όμως ακόμη φιλτράρονται από το συναίσθημα και όχι από την λογική που θέλει ο Κρόνος και αυτό πάλι δεν φέρνει τις λύσεις και τα αποτελέσματα που χρειάζονται. 

Εννοείται φυσικά ότι η συμμετοχή της ανάδρομης Αφροδίτης στην αντίθεση με την Σελήνη δεν είναι καλό σημάδι για τις αισθηματικές υποθέσεις ή για γενικότερα οικονομικής φύσης θέματα. Στον χάρτη βρίσκεται στον έκτο οίκο και ελέγχει το μεσουράνημα κάνοντας αυτή την έκλειψη δυσοίωνη τόσο για επιχειρηματικά σχέδια, όσο και για υποθέσεις στην καθημερινότητα της εργασίας μας. Είναι μια περίοδος που έρχονται στο φως πολλά από τα κακώς κείμενα στην εργασία μας και χρειάζεται καυτηριασμός ή προκύπτουν θέματα που πρέπει να τακτοποιηθούν και να ξεκαθαρίσουν, προτού κάνουμε τις όποιες άλλες κινήσεις μας για επιχειρηματική εξέλιξη. Οι σχέσεις με βάσεις στον χρόνο μέσα από την υπομονή και την κατανόηση θα αντέξουν, αλλά σχέσεις που υποφέρουν και έχουν περάσει από πολλές πιέσεις το τελευταίο διάστημα, τώρα μπορεί να μετατραπούν από σχέσεις αγάπης σε σχέσεις μίσους και εμπάθειας. 

Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την έκλειψη επηρεάζεται ο μεταβλητός σταυρός (Δίδυμος, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύς) και συγκεκριμένα όσοι έχουν πλανήτες πολύ κοντά στην 15η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων, ενώ από αντισκιά επηρεάζεται η 15η μοίρα του Καρκίνου και του Αιγόκερω. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν έχεις πλανήτες σε αυτές τις μοίρες. Υπενθυμίζουμε ότι για να έχει μια έκλειψη αποτελέσματα και να επηρεάσει σε προσωπικό επίπεδο, χρειάζεται να συντρέχουν και άλλοι παράγοντες στον γενέθλιο και σε παράγωγους χάρτες του ατόμου και καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν αστρολόγο προσωπικά. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: