4.7.20

Έκλειψη Σελήνης στις 5.7.2020

Η τρίτη έκλειψη της καλοκαιρινής περιόδου λαμβάνει χώρα στις 5 Ιουλίου στις 07:44 το πρωί. Ολοκληρώνεται στην 14η μοίρα (13ο37΄) του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω (Σελήνη στον Αιγόκερω-Ήλιος στον Καρκίνο) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα βρίσκεται παρακάτω. Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 149 και οι εκλείψεις αυτού του κύκλου συμβαίνουν κοντά στον νότιο σεληνιακό δεσμό. 


Η Σελήνη κοντά ή σε σύνοδο με τον νότιο δεσμό της φέρνει σε θέση ισχύος τον Ήλιο. Η ανανέωση της ατομικής θέλησης και του σκοπού υπερισχύουν. Οι προσκολλήσεις στο παρελθόν απομακρύνονται και μειώνεται το άγχος γύρω από την προσπάθεια για την ανάπτυξη κάτι καινούργιου μέσα από την λογική και τις στοχευμένες σκέψεις και πράξεις. Μια σεληνιακή έκλειψη στον νότιο δεσμό κάνει την ψυχή μας ηρωική, καθώς θυσιάζεται η διαίσθηση και η συναισθηματική μας φύση βγαίνει προς το παρόν εκτός ισορροπίας με αποτέλεσμα να ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά συμπλέγματα. 

Ο Σάρος 149 είναι ένας πολύ νέος κύκλος που γεννήθηκε το 1984 και θα σβήσει σε περίπου χίλια χρόνια από τώρα. Αυτή είναι μόλις η τρίτη έκλειψη του κύκλου, ενώ οι προηγούμενες δύο έγιναν τον Ιούνιο του 1984 και του 2002. 

Φράσεις-κλειδιά για την σεληνιακή έκλειψη 

 • Θέληση να ξεπεράσουμε μοτίβα που δεν οδηγούν πουθενά
 • Ανάγκη να κατανοήσουμε τον θάνατο
 • Το τέλος της ασάφειας
 • Αναζήτηση της βαθύτερης έννοιας του χαρακτήρα μας
 • Αύξηση της θέλησης, αργά και σταθερά
 • Ικανότητα να δούμε πέρα από το εδώ και τώρα
 • Μια νέα προοπτική 
 • Συνειδητοποίηση της σχέσης όλων των πραγμάτων 
 • Ανάγκη να αποσυρθούμε από τον ανταγωνισμό
 • Μια πιο προσεκτική εξέταση της ζωής και της ύπαρξης
 • Ισχυρή προσπάθεια υπέρβασης των προκαταλήψεων
Στον χάρτη δεν παρατηρούμε καμία στενή όψη με τα φώτα, πέρα από την δική τους αντίθεση, αλλά παρολαυτά είναι ένας χάρτης στον οποίο συμβαίνουν πολλά. Έχει μόλις συμβεί η δεύτερη από τις τρεις συνόδους του Δία με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω (ανάπτυξη και διεύρυνση των δομών μέσα από βαθιά μεταμόρφωση), ο Ερμής έχει κάνει την κατώτερη σύνοδό του (δράση πάνω στα θέματα που ανακυκλώνονταν στις σκέψεις μας το τελευταίο διάστημα), ο Κρόνος έχει περάσει πάλι στον Αιγόκερω και ο Άρης έχει φρεσκοπεράσει στον Κριό, ζώδιο που τετραγωνίζει τους πλανήτες στον Αιγόκερω και δημιουργεί εντάσεις.

Η έκλειψη αυτή είναι η τελευταία στον Αιγόκερω για το άμεσο μέλλον και με αυτή την έκλειψη μοιάζει να συνοψίζεται σιγά-σιγά όλη αυτή η περίοδος δράσης των πλανητών στον Αιγόκερω και τα σκληρά γεγονότα που έφερε.. 

Είναι μια γενικότερα θετική έκλειψη που φέρνει καινούργιους και ενδιαφέροντες φίλους, εύνοια από πρόσωπα με κύρος, ιδιαίτερα από γυναίκες και άνοιγμα των φιλοσοφικών οριζόντων. Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Σείριο φέρνει επιτυχία στις επιχειρήσεις αλλά και γαλήνη και αρμονία στην οικιακή ζωή. 

Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την έκλειψη επηρεάζεται ο παρορμητικός σταυρός, κυρίως Καρκίνοι και Αιγόκεροι και δευτερευόντως Κριοί και οι Ζυγοί. Συγκεκριμένα επηρεάζονται οι γεννημένοι από 3-5/1, από 3-5/4, από 4-6/7, από 5-7/10 και όσοι έχουν πλανήτες από την 12η μέχρι την 14η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 7-8/6 και 9-10/12 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 17η μοίρα του άξονα Διδύμου-Τοξότη. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν έχεις πλανήτες σε αυτές τις μοίρες. 

Υπενθυμίζουμε ότι για να έχει μια έκλειψη αποτελέσματα και να επηρεάσει σε προσωπικό επίπεδο, χρειάζεται να συντρέχουν και άλλοι παράγοντες στον γενέθλιο και σε παράγωγους χάρτες του ατόμου και καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν αστρολόγο προσωπικά.  Να θυμάσαι πάντα ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: