14.10.20

Νέα Σελήνη στις 16.10.2020

Στις 16 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 22:30, στην 24η μοίρα του Ζυγού (23ο53’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Καρκίνο, μεσουράνημα στους Ιχθύς και βρίσκεται παρακάτω. 

Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 13-17/1, από 12-16/4, από 15-19/7 και από 14-18/10, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 22η έως την 26η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 25/2 και στις 29/8 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 6η μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύων. 

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 15 Νοεμβρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 16 του μήνα και μέχρι τις 31, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη

  • Πνευματική αναγέννηση
  • Ενίσχυση των βασικών ενστίκτων επιβίωσης μέσω της πίστης
  • Αίσθημα εσωτερικής γαλήνης
  • Ανάλυση των ελλείψεων του εαυτού
  • Μείωση της αποστασιοποίησης
  • Επιθυμία επικοινωνίας
  • Ανάγκη μετατροπής των αποφάσεων σε δράση
  • Αίσθημα ευθύνης για τις πράξεις
  • Η ανώτερη συνείδηση αποδέχεται τις προκλήσεις
  • Γνώση και αναγνώριση του τρόπου με τον οποίο επιδρά η φύση στην σεξουαλική διάθεση
  • Ανάγκη να εκφραστούμε χωρίς ψεύτικες εκδηλώσεις στις ρομαντικές μας σχέσεις
  • Συνειδητοποίηση της πολιτικής στις σχέσεις
  • Επιθυμία διατήρησης της τάξης και της υπεροχής σε θέματα διαχείρισης και ελέγχου.



H γεύση των επόμενων ημερών

Η νέα Σελήνη του Οκτώβρη ολοκληρώνεται σε εμπλοκή με τρεις δύσκολους πλανήτες , τον Άρη, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, δημιουργώντας ένα δυναμικό και προκλητικό ταυ τετράγωνο, ενώ ταυτόχρονα υπόσχεται την επιτυχία καθώς γίνεται πάνω σε δύο θετικούς απλανείς αστέρες, τον Στάχυ (Spica) και τον Αρκτούρο. 

Η νέα Σελήνη απέναντι από τον ανάδρομο Άρη μπορεί να δημιουργήσει θυμό και εκνευρισμό ή να φέρει γεγονότα που είναι ξαφνικά και γρήγορα στην εξέλιξή τους και να χρειαστεί να αναλάβουμε άμεσα δράση παρασύροντάς μας σε παρορμητικές κινήσεις και σε δράση εν βρασμώ.. Ταυτόχρονα το τετράγωνο της νέας Σελήνης με τον Κρόνο μιλά για περιορισμούς και καθυστερήσεις, απόγνωση και απογοήτευση, κάτι που γίνεται ακόμη πιο έντονο και πάει βαθύτερα μέσα από το τετράγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα, που κάνει τις συνθήκες ακραίες και οριακές και φέρνει στο προσκήνιο συμπεριφορές και δράσεις απόλυτες, που έχουν να κάνουν με το κυνήγι της δύναμη, της επιβολής και της απόκτησης απόλυτης εξουσίας. 

Ο συνδυασμός των παραπάνω ενεργειών μέσα από το ταυ τετράγωνο δημιουργεί για την επόμενη περίοδο ένα μοτίβο δράσης πολύ δυναμικό και μπορούμε να κινηθούμε με αποφασιστικά βήματα, επιμένοντας στους στόχους μας και προσπαθώντας μέσα από σκληρή εργασία να τους πετύχουμε. Η εστίασή μας δεν πρέπει να είναι στο να αποκτήσουμε δύναμη γιατί αυτό μπορεί τελικά να φέρει πόλωση και συνεπαγόμενη σύγκρουση. Η εστίασή μας αυτή την περίοδο πρέπει να είναι στους στόχους μας και στο πώς μπορούμε να τους πετύχουμε με τον καλύτερο τρόπο. Άλλοι παράγοντες του ωροσκοπίου βοηθούν και ευνοούν την επιτυχία, όπως για παράδειγμα ο θετικός απλανής αστέρας Στάχυς, στις 23ο50’ του Ζυγού, ο οποίος μαζί με την Σελήνη φέρνει επιτυχία και κέρδη μέσα από θέματα Ερμή, Αφροδίτης και Δία. Μαζί με τον Ήλιο φέρνει πλούτο και επιτυχία, μεγάλη αναγνώριση στην κοινωνία και χαρά από γονείς ή παιδιά. 

Φυσικά η αναδρομή του Ερμή δεν βοηθάει να έρθουν άμεσα τα αποτελέσματα που θέλουμε και θα χρειαστεί να περιμένουμε την ευθυδρόμησή του, που θα γίνει στις αρχές του Νοέμβρη και μάλιστα κοντά στην μοίρα της τρέχουσας νέας Σελήνης. Ο Ερμής βρίσκεται στην τέταρτη φάση του κύκλου του και άρα δεν πρόκειται τόσο για μια νέα Σελήνη με καινούργια ξεκινήματα, αλλα για μια περίοδο κατά την οποία αναλύουμε και κατανοούμε βαθύτερα τα πράγματα και αυτό που έχουμε μέχρι τώρα δημιουργήσει και αποφασίζουμε αν το αποτέλεσμα που έχουμε μέχρι τώρα μπορεί να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο ή αν έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που χρειάζεται πλέον να σταματήσουμε.

δες περισσότερα για τις φάσεις του κύκλου του Ερμή

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. 

Κλείσε μια συνεδρία μαζί μου


Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, Athan 

Δεν υπάρχουν σχόλια: