10.5.21

Νέα Σελήνη στις 11.5.2021

Στις 11 Μαΐου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 21:59, στην 22η μοίρα του Ταύρου (21ο17’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Τοξότη, μεσουράνημα στην Παρθένο και βρίσκεται παρακάτω. 


Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 8-12/2, από 10-14/5, από 12-16/8 και από 12-16/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 19η έως την 23η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 28/1 και στις 31/7 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 7η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 10 Ιουνίου, που είναι ταυτόχρονα και ηλιακή έκλειψη. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 11 του μήνα και μέχρι τις 26, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή, που τυγχάνει και σεληνιακή έκλειψη. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη

  • Εκτίμηση της επιρροής του Θεού μέσα μας
  • Μετατόπιση της συνείδησης προς τον πνευματικό παράγοντα
  • Ανακούφιση από την παρουσία του θείου στοιχείου στην ζωή μας
  • Συνειδητοποίηση του βάθους της ψυχής
  • Ικανοποίηση από την ικανότητα ελέγχου των πραγματικών αιτιών 
  • Αφύπνιση των νέων δυνατοτήτων
  • Πίεση από τα κοινωνικά πρότυπα που αλλάζουν
  • Επιθυμία για ταχύτερη πρόοδο
  • Σκέψεις γύρω από τον εαυτό και την απληστία
  • Μετασχηματισμός του χαρακτήρα
  • Μεταβατική περίοδος σε σχέση με τα πνευματικά μας κίνητρα
  • Η δυαδικότητα συγχωνεύεται σε μία ενέργεια για θετική δράση

H γεύση των επόμενων ημερών 


Η νέα Σελήνη πέφτει στον έκτο οίκο του χάρτη και πρόκειται λοιπόν για μια πρακτική νέα Σελήνη που ενδιαφέρεται για τις λεπτομέρειες, την καθημερινότητα, την εργασία και την υγεία και θέλει να λειτουργήσει με τρόπο που δημιουργεί άνεση αλλά και ασφάλεια. Σταχυολογώντας από τις όψεις του χάρτη σημειώνουμε:

  • το εξάγωνο της Σελήνης με τον Ποσειδώνα το οποίο φέρνει έντονη δημιουργικότητα και η διαίσθηση μπορεί τώρα να δώσει σημαντικές ευκαιρίες που μετατρέπουν ένα όνειρο σε πραγματικότητα. 
  • το τρίγωνο του Ερμή με τον Κρόνο διευκολύνει την προσοχή σε λεπτομέρειες και την συγκέντρωσή μας και αυτό βοηθά στο να προσπαθήσουμε να κάνουμε πραγματικότητα αυτό που επιθυμούμε και ονειρευόμαστε, μέσα από σοβαρές αποφάσεις, συνεννοήσεις και διαπραγματεύσεις που πατάνε στην λογική και όχι στους αιθέρες…
  • το εξάγωνο του Άρη με τον Ουρανό που δίνει τις κατάλληλες ευκαιρίες για να φέρουμε αλλαγές στην ζωή μας εύκολα και με μικρή αντίσταση, εμπνέει και κινητοποιεί.

Είναι λοιπόν μια περίοδος που μπορούμε να εστιάσουμε πιο καθαρά και με μεγαλύτερη θετική ενέργεια στους δημιουργικούς μας στόχους και να εκμεταλλευτούμε ευκαιρίες που παρουσιάζονται και ίσως ακόμη-ακόμη να τολμήσουμε να κάνουμε αυτό το βήμα που θέλουμε, αλλά μέχρι τώρα φοβόμασταν και να δώσουμε σάρκα και οστά σε ένα μικρό ή μεγάλο όνειρό μας. 

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. 

Κλείσε μια συνεδρία μαζί μου

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, Athan 

Δεν υπάρχουν σχόλια: