24.5.21

Ολική έκλειψη Σελήνης στις 26.5.2021

Η πρώτη έκλειψη της χρονιάς είναι μια ολική σεληνιακή έκλειψη που λαμβάνει χώρα στις 26 του μήνα και κορυφώνεται στις 14:13, ώρα Ελλάδος. Συμβαίνει στην 6η μοίρα (05ο25΄) του άξονα Διδύμου-Τοξότη (Σελήνη στον Τοξότη-Ήλιος στους Διδύμους) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα έχει ωροσκόπο στην Παρθένο, μεσουράνημα στους Διδύμους και βρίσκεται παρακάτω.


Σε επηρεάζει; 

Από την τρέχουσα έκλειψη επηρεάζονται πρωτίστως ο Δίδυμος και ο Τοξότης και δευτερευόντως τα άλλα δύο ζώδια του μεταβλητού σταυρού, Παρθένος και Ιχθύες.  Πιο συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 23-25/2, από 25-27/5, από 27-29/8, από 27-29/11 και όσοι έχουν πλανήτες από την 4η μέχρι την 6η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 16/1 και 18/7 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 25η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες.  Η σεληνιακή έκλειψη προλογίζει το πρώτο κύμα εκλείψεων της χρονιάς που ολοκληρώνεται με την αμέσως επόμενη ηλιακή έκλειψη στις 10 Ιουνίου, ενώ το επόμενο κύμα εκλείψεων ακολουθεί κατά το τελευταίο δίμηνο του έτους. 

Έκλειψη Σελήνης κοντά στον νότιο δεσμό 

Η Σελήνη κοντά ή σε σύνοδο με τον νότιο δεσμό της φέρνει σε θέση ισχύος τον Ήλιο. Η ανανέωση της ατομικής θέλησης και του σκοπού υπερισχύουν. Οι προσκολλήσεις στο παρελθόν απομακρύνονται και μειώνεται το άγχος γύρω από την προσπάθεια για την ανάπτυξη κάτι καινούργιου μέσα από την λογική και τις στοχευμένες σκέψεις και πράξεις. Μια σεληνιακή έκλειψη στον νότιο δεσμό κάνει την ψυχή μας ηρωική, καθώς θυσιάζεται η διαίσθηση και η συναισθηματική μας φύση βγαίνει προς το παρόν εκτός ισορροπίας με αποτέλεσμα να ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά συμπλέγματα. 

Σεληνιακός κύκλος Σάρος 121 και ο ρόλος του Άρη

Η έκλειψη είναι η τελευταία ολική σεληνιακή του κύκλου Σάρος 121, ο οποίος άρχισε το 1047 και θα ολοκληρωθεί το 2508. Η μητρική έκλειψη του κύκλου έγινε στην 19η μοίρα του Κριού και στην τρέχουσα έκλειψη ο Άρης από την 20η του Καρκίνου τετραγωνίζει την μητρική έκλειψη δημιουργώντας σχηματισμό ταυ τετραγώνου που ‘ξυπνάει’ καταπιεσμένες ψυχολογικές εμπειρίες. Ταυτόχρονα ο Άρης της μητρικής έκλειψης, ο οποίος βρισκόταν στην 12η μοίρα του Σκορπιού, είναι αντιδιαμετρικός του Ουρανού, τονίζοντας το ιδιαίτερα εύφλεκτο, αντιδραστικό και επαναστατικό κλίμα που διαμορφώνεται από την τρέχουσα έκλειψη.   



Φράσεις-κλειδιά για την σεληνιακή έκλειψη 

  • Επιθυμία να φανούμε ανώτεροι
  • Καθοδήγηση από υπηρεσίες πληροφοριών
  • Μεγαλώνει η ανάγκη οι πράξεις μας να έχουν δύναμη και αποτελεσματικότητα
  • Διαμαρτυρία ενάντια στα ιδανικά που γίνονται ‘σημαία’
  • Επιστροφή σε φυσικές απολαύσεις μιας παλιάς εποχής
  • Καλύτερη αντίληψη και αναγνώριση της πραγματικότητας 
  • Επιθυμία να ξεπεράσουμε εντελώς τον εαυτό μας
  • Ανάγκη απελευθέρωσης από την μαγνητική έλξη που ασκεί η καταγωγή μας
  • Χαρά προκύπτει από την επίγνωση της θεϊκής/πνευματικής κυριαρχίας
  • Η σεξουαλική ενέργεια ανοίγει μονοπάτια υλοποίησης του εαυτού
  • Η σωματική ευαισθησία αυξάνεται
  • Υπερευαισθησία…
  • Αναζήτηση οιωνών
  • Επιθυμία για επαφή με άλλες διαστάσεις
  • Ανάγκη να βιώσουμε το άγνωστο

Η γεύση των επόμενων ημερών

Η υπερβολή και η ένταση θα επηρεάσουν τους πάντες, καθώς ο άξονας Διδύμου-Τοξότη σχετίζεται με την επικοινωνία και την διασπορά της πληροφορίας και σαφώς πρόκειται για έναν από τους πλέον κοινωνικούς και ανοιχτούς άξονες του ζωδιακού. Ο Δίας από τους Ιχθύς είναι τοποθετημένος σε γωνία τετραγώνου και φέρνει εντάσεις σε θέματα απόψεων και πεποιθήσεων κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο αυτή την περίοδο να βρεθεί κοινός τόπος και οι άνθρωποι να καταφέρουν να συμφωνήσουν και να προχωρήσουν μαζί. Ο Δίας φημίζεται για την διεύρυνση και την μεγιστοποίηση των καταστάσεων και στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό μπορεί και να σημαίνει ένα ακόμη μεγαλύτερο πεποιθησιακό χάσμα, το οποίο βασίζεται περισσότερο σε μια πίστη και όχι στην λογική εξέταση της πραγματικότητας, καθώς η χειραγώγηση του νου και ο έλεγχος του ανθρώπινου ψυχολογικού μηχανισμού μεγαλώνει, θολώνοντας την αντίληψη. 

Η συμμετοχή του Δία από το ζώδιο της σύγχυσης και η ταυτόχρονη παρουσία του Ποσειδώνα με το τετράγωνο που δέχεται από την Αφροδίτη και από τον στάσιμο Ερμή που  ετοιμάζεται να αναδρομήσει, δημιουργούν γενικότερα ένα κλίμα σύγχυσης και εξαπάτησης που καθιστά ευάλωτες τις αξίες μας και ενθαρρύνει την απάτη, την παρανομία, το έγκλημα και την αρρώστια, κυριολεκτικά και μεταφορικά.  

Είναι μια καλή περίοδος, από την άλλη,  για να επανασυνδεθούμε με αυτούς τους ανθρώπους που μιλάνε στην καρδιά μας και με τους οποίους έχουμε ή είχαμε στο παρελθόν αληθινές και πηγαίες σχέσεις. Είναι πιο εύκολο τώρα να ανθίσουν ξανά οι πνευματικές σχέσεις ουσίας, ειδικότερα μάλιστα αν πρόκειται για επαφές που ήταν σημαντικές για εμάς στο παρελθόν, αλλά τώρα έχουμε χαθεί γιατί η καθημερινότητα και οι συνθήκες μας έχουν αποξενώσει και απομακρύνει. 

Πώς θα σε επηρεάσει η σεληνιακή έκλειψη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Υπενθυμίζουμε ότι για να φέρει σημαντικά γεγονότα μια έκλειψη, χρειάζεται να είναι ταυτόχρονα ενεργοποιημένοι και άλλοι παράγοντες στον γενέθλιο και σε παράγωγους χάρτες καθώς η ερμηνεία της επιρροής μιας έκλειψης είναι πολυσύνθετο θέμα!


Κλείσε μια συνεδρία μαζί μου


Καλή και δημιουργική περίοδο σε όλους και όλες, Athan

Δεν υπάρχουν σχόλια: