7.6.21

Έκλειψη Ηλίου στις 10.6.2021

Στις 10 Ιουνίου συμβαίνει η δεύτερη έκλειψη της χρονιάς που ολοκληρώνει το πρώτο διάστημα εκλείψεων για φέτος, με την επόμενη περίοδο εκλείψεων να ενεργοποιείται κατά το τελευταίο δίμηνο του έτους. Το φαινόμενο κορυφώνεται στις 13:52 ώρα Ελλάδος, στην 20η μοίρα του Διδύμου (19ο47’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται τοποθετεί την έκλειψη στον ένατο οίκο και βρίσκεται παρακάτω. 

Σε επηρεάζει; 

Η τρέχουσα έκλειψη επηρεάζει τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, πρωτίστως Διδύμους και Τοξότες και ακολούθως Παρθένους και Ιχθύς.  Επηρεάζονται όσοι έχουν γεννηθεί από 9-11/3, από 9-11/6, από 11-13/9 και από 11-13/12, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 18η έως την 20η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι την 1/1 και στις 2/7 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 10η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Ηλιακή έκλειψη κοντά στον βόρειο δεσμό 

Σε μια ηλιακή έκλειψη, η Σελήνη κοντά στον βόρειο δεσμό δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθεί μια ανώτερη διαισθητική-διανοητική λειτουργία και να ενσωματωθεί στην προσωπικότητα. Αυτό απαιτεί την προσαρμογή σε μια νέα κατάσταση ή την αποδοχή της υπάρχουσας κατάστασης. Ο Ήλιος επαναλαμβάνει και ενισχύει την ενστικτώδη δύναμη της Σελήνης για αντίδραση και για πειθώ, ενώ η Σελήνη απορροφά την δύναμη του Ηλίου με αποτέλεσμα να τονίζονται θέματα που χρειάζεται να τα επεξεργαστούμε, όπως ο εαυτός, η εξάρτηση, ο εγωισμός ή η συναισθηματική στέρηση. Μια ηλιακή έκλειψη κοντά στον βόρειο δεσμό μας οδηγεί να εστιάσουμε σε πτυχές της ζωής μας που έχουν να κάνουν με την εμμονή, τον παραλογισμό, με τα δεσμά μιας συνήθειας, τα τελετουργικά που ακολουθούμε και με τις σωματικές διαταραχές που οφείλονται στο άγχος.   

Φράσεις - κλειδιά για την ηλιακή έκλειψη

  • επιθυμία να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε τα σύμβολα της ζωής
  • αναζήτηση βαθύτερου νοήματος στις απλές διδαχές και διδασκαλίες
  • προετοιμασία για την επίτευξη ενός νέου επιπέδου
  • αποδοχή της προσωρινής σύγχυσης
  • ανάγκη συγκέντρωσης όλων των δεδομένων
  • προσφορά βοήθειας με ταπεινότητα
  • ανάγκη μείωσης της επικριτικότητας
  • προσπάθεια να επιμείνουμε στην πραγματικότητα παρά να παραιτηθούμε
  • σταθερότητα στον σκοπό
  • η μνήμη του παρελθόντος είναι έντονη και εμφανής
  • προκύπτει η ανάγκη να υπερισχύσουμε στην φύση
  • μαχόμαστε για την υπεράσπιση των ορίων του εαυτού και της προσωπικότητας

H γεύση της περιόδου

Η έκλειψη ανήκει στον ηλιακό κύκλο Σάρος 147, ο οποίος γεννήθηκε το 1624 και θα εκπνεύσει το 3049, πρόκειται λοιπόν για έναν σχετικά φρέσκο κύκλο, με αυτή την έκλειψη να είναι η 23η από τις συνολικά 80 που περιλαμβάνει ο κύκλος. Καμία από τις εκλείψεις του κύκλου δεν θα είναι ολική. 

Η τρέχουσα έκλειψη συμβαίνει με εμπλοκή του ανάδρομου Ερμή, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο καθώς είναι ταυτόχρονα ο κύριος της έκλειψης και ο κύριος του χάρτη για την Ελλάδα και σε τετράγωνο με Ποσειδώνα, πράγμα που σαφώς δημιουργεί μια τεράστια σύγχυση στις υποθέσεις μας και αυξάνει την προπαγάνδα, την χειραγώγηση και τις μπερδεμένες και συχνά αντικρουόμενες πληροφορίες. Η παράνοια αυξάνεται και χρειάζεται προσοχή σε εξαπατήσεις και προδοσίες κάθε είδους… καθώς επίσης προσοχή στην υγεία μας, σωματική, ψυχολογική και διανοητική. Είναι μια περίοδος που καλούμαστε να είμαστε προσεκτικοί στα πάντα, χρειάζεται να προσπαθήσουμε να είμαστε διαυγείς και συγκεκριμένοι και να απαιτούμε και οι άλλοι να είναι συγκεκριμένοι και κυρίως τίμιοι. 

Η έκλειψη σε αντισκιά με την Αφροδίτη που είναι εκτός ορίων της εκλειπτικής τονίζει τις κρυφές επιθυμίες που αυτή την περίοδο παίρνουν το πάνω χέρι και είναι αυτές που κινούν τα νήματα πίσω από τις πράξεις μας, κάτι που τελικά μπορεί και να μας ρίξει στα βράχια καθώς θα συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που θεωρούσαμε καθαρό και αγνό μπορεί τελικά να ήταν έτσι μόνο στο μυαλό μας και χρειάζεται μια μεγάλη εξυγίανση, όχι μόνο της κοινωνίας, αλλά και των δικών μας εσωτερικών κινήτρων και αξιών. 

Πώς θα σε επηρεάσει η έκλειψη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Υπενθυμίζουμε ότι για να φέρει σημαντικά γεγονότα μια έκλειψη, χρειάζεται να είναι ταυτόχρονα ενεργοποιημένοι και άλλοι παράγοντες στον γενέθλιο και σε παράγωγους χάρτες καθώς η ερμηνεία της επιρροής μιας έκλειψης είναι πολυσύνθετο θέμα!

Κλείσε μια συνεδρία μαζί μου


Καλή και δημιουργική περίοδο σε όλους και όλες, Athan

Δεν υπάρχουν σχόλια: