23.2.13

Ολες οι ζωες μαζι, αναδρομος Ερμης.


Ωραια, ο Ερμής γύρισε ανάδρομος... Και;

Αν περιμένεις τα γνωστά  (μπερδέματα στην επικοινωνια, προβλήματα στις μετακινήσεις, λάθη στα συμβόλαια, ελαττωματικές αγορές, προβλήματα πάλι ο υπολογιστής σου κτλ) 
τότε αυτά θα λάβεις και να είσαι και ευχαριστημένος γιατί αυτό ξέρεις, αυτό εμπιστεύεσαι. 
Μπορεις να το κάνεις βέβαια και αυτό ειναι ΟΚ! Ο Ερμής κάνει βουτιά στον βυθό των Ιχθύων αλλά εσύ μπορείς να μείνεις στην παραλία μετρώντας τα βοτσαλάκια. Είναι ΟΚ!


Υπάρχουν συστήματα που βρίσκονται σε τέλεια εσωτερική τάξη, όπως για παράδειγμα στη φύση οι πέτρες ή οι κρύσταλλοι. Αυτά τα συστήματα είναι ''τελειωμένα προϊόντα'', δεν μπορούν δηλαδή να εξελιχθούν περισσότερο λόγω της δομής τους και έχουν φτάσει στο ανώτερο σημείο που μπορούν να φτάσουν λόγω της συγκεκριμένης δομής που έχουν.
Άλλα συστήματα περισσότερο ή λιγότερο χαοτικά από τους τέλειους κρυστάλλους, όπως για παραδειγμα στη φύση το νερο, έχουν μια δομή που επιτρέπει περισσότερες αλλαγές και μεταμορφώσεις. Τα χαοτικά συστήματα δεν είναι οτι στερούνται δομής, έχουν δομή. Απλά είναι διαφορετική, πιο ''χαλαρή'' και τέτοια που να επιτρέπει τελικά την πιο γρήγορη εξέλιξη.

Η αναδρομή του πλανήτη γίνεται στο τροπικό ζώδιο των Ιχθύων και το Νερό είναι το κατάλληλο στοιχείο για να καθαρίσεις όχι μόνο το σπίτι αλλά και εσένα. 

Φέτος όλες οι αναδρομές του Ερμή θα γίνουν αποκλειστικά στο στοιχείο του Νερου, βλέπε πίνακα εδώ. και αυτό μαλλον κάτι θέλει να μας πει και κάπου να μας οδηγήσει..


Μπορείς λοιπόν, να το δεις και αλλιως, να βουτήξεις και εσυ (αν θες λεμε τωρα..) και να  χρησιμοποιήσεις την περίοδο μεχρι και τις 17 του Μάρτη βάζοντας σε τάξη και σε ισορροπία το νοητικό σου σώμα  (ενα ωραιο τελετουργικό μπανακι στα αιθερικά ύδατα του Ιχθύ δε θα ήταν άσχημο αυτές τις τρεις μέρες μέχρι την Πανσέληνο στις 25 του μήνα) εξαφανίζοντας οποιαδήποτε απάτη και παγίδα στην οποία έχεις βάλει τον εαυτό σου, συνειδητά ή υποσυνείδητα.



Κατά τη διάρκεια αυτής της αναδρομής προσπαθησε να αναγνωρίσεις τον τρόπο που δεσμεύεσαι συναισθηματικα-ψυχολογικά με τους ανθρώπους και κατά πόσο οι περιορισμοί που δέχεσαι από αυτούς υπάρχουν από το γεγονός οτι εσυ δεν έχεις βάλει ξεκάθαρα όρια. Μπορεί ο λόγος τους και ο τρόπος που αυτοί εκφράζονται και σου μιλάνε, εσένα να σε κάνει να αισθανεσαι και να καταλαβαίνεις κάτι περισσότερο ή διαφορετικό από αυτό που εννοούν αυτοι (...) και αυτο να σε μπλεκει ακόμη περισσοτερο..Μήπως δεν αντιδρας πάνω σε αυτό που σου είπαν αλλά στην προσωπική ανάμνηση αυτου που ειπώθηκε;
Αν εχεις ηδη κανει το παραπάνω τότε μπράβο σου, είσαι σε καλό δρόμο! Προσπάθησε τώρα να εφαρμόσεις αυτά που έχεις καταλάβει. Εφαρμογή στο πεδιο της καθημερινής πραγματικότητας. Action!

Αν όχι, τότε το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτη θα σε βρει με τα γνωστα προβλήματα που περιγράφονται στην εισαγωγη του αρθρου ;)

Το γεγονος οτι η πραγματική αναδρομή του πλανήτη γίνεται στον αστρικο Υδροχόο, αστερισμός που έχει να κάνει με τον Αέρα και τον Κρόνο, είναι άλλο ένα στοιχείο που σε παραπέμπει στο γεγονός οτι η ουσία βρίσκεται στο κατα πόσο και με ποιόν τρόπο θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις την αιθερική μορφοποίηση αυτή την περίοδο.. (ο αιθερας είναι το υλικό εκείνο που χρησιμοποιεί ο Νους για να δημιουργήσει, να πλάσει και να υλοποιήσει) 
Το παιχνίδι μπορει να φαίνεται οτι παίζεται στο συναισθηματικο σου επιπεδο αυτες τις μέρες (θετικα ή αρνητικα.. μπορεί να υποφέρεις επειδη για παράδειγμα δεν έχεις σχέση  ή να πετάς στα σύννεφα γιατί η σχέση που έχεις είναι τόσο τέλεια και αυτό που πάντα ήθελες..) αλλα στην πραγματικότητα, το παιχνίδι παίζεται στο νοητικό σου σώμα και στον τρόπο που θα χρησιμοποιήσεις τις πληροφορίες που παίρνεις από τον συναισθηματικό-ψυχικό σου κόσμο για να διαμορφώσεις μια (δια)νοητική πραγματικότητα-άποψη-θέση.





Χρησιμοποίησε αυτό που νοιώθεις 
για να χτίσεις αυτό που οραματίζεσαι 
διαφορετικά 
αυτό που νοιώθεις θα σε χρησιμοποιήσει 
για να καταστρέψει αυτό που σκεφτεσαι. 



Love and Magic
Athan.





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εξελισονται οι πέτρες. γίνονται άμμος που την παιρνει ο άνεμος. όλα εξελισονται. απο επιλογή όμως?

Athan Zervas είπε...

Η άμμος που την παίρνει ο άνεμος δεν είναι ακριβώς η εξέλιξη της πέτρας αλλά η αποδόμηση της στα 'εξ'ων συνετέθη'..

Αυτό που εξελίσσεται δεν είναι το φθαρτό μας σώμα, αυτό επιτελεί τον σκοπό του, κάνει τον κύκλο του και επιστρέφει.

Αυτό που όντως εξελίσσεται είναι το ψυχονοητικό μας σώμα και ο Ερμής είναι ένας από τους καταλληλότερους πλανήτες για να συνειδητοποιήσουμε και να εξελιχθούμε μέσα από τις αναδρομές του..ειδικά φέτος που όλες γίνονται στα υδάτινα ζώδια του τροπικού ζωδιακού. (και στα ζώδια του Αέρα στον αστρικό ζωδιακό)

Η επιλογή είναι στο χέρι μας πάντα και ο τρόπος που επιλέγουμε σχετίζεται με τα ψυχονοητικά μας φίλτρα, ένα απο αυτά είναι και ο Ερμής..
Αν εννοείτε όμως αγαπητέ Ανώνυμε με τη λέξη επιλογή την ελεύθερη βούληση...
τότε το θέμα σηκώνει μεγάλη συζήτηση!