20.12.14

Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω στις 22 Δεκεμβρίου 2014

Η Νέα Σελήνη του μήνα είναι και η τελευταία της ημερολογιακής χρονιάς. Λαμβάνει χώρα στις 22 του Δεκέμβρη, λίγο μετά από την είσοδο του Ήλιου στον Αιγόκερω και συγκεκριμένα γίνεται στις 03:35 τη νύχτα στην 0ή μοίρα του Αιγόκερω. Ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο παρατίθεται δίπλα.

Κάθε Νέα Σελήνη είναι η στιγμή μέσα στον μήνα που ο καθένας μας αρχίζει να συλλαμβάνει νέες ιδέες και οι μέρες λίγο μετά τη Νέα Σελήνη και πιο κοντά στην φάση του Πρώτου Τετάρτου είναι ιδανικές για να αρχίσουμε να υλοποιούμε αυτές τις σκέψεις και να δίνουμε σάρκα και οστά στα σχέδιά μας. Το Πρώτο Τέταρτο είναι στις 28 του μήνα στην 3η μοίρα του Κριού. Κατάλληλο διάστημα για να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε με πράξεις αυτά που έχουμε σχεδιάσει ή αυτά που έχουν γεννηθεί μέσα μας τις ημέρες της Νέας Σελήνης. Κινήσεις σε σχέση με προσωπικές επιδιώξεις και ατομική επιβεβαίωση ευνοούνται.
 
Κάτω από την επιρροή αυτής της Νέας Σελήνης βρίσκονται τα ζώδια της Γης και τα παρορμητικά ζώδια. Θετικά και με νέα ξεκινήματα κινούνται οι εκπρόσωποι του Ταύρου, της Παρθένου και του Αιγόκερω και συγκεκριμένα όσοι έχουν γεννηθεί τις πρώτες δύο μέρες των παραπάνω ζωδίων ή όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία από την 0ή μοίρα μέχρι την 2η. 
Με κάποιες αλλαγές που θα αρχίσουν να φαίνονται όσο προχωράει ο κύκλος της Σελήνης και με την αρχή συνειδητοποιήσεων και τελικών αποφάσεων που θα ληφθούν υπό το φώς της επόμενης Πανσελήνου θα κινηθούν οι εκπρόσωποι του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερω και ιδιαίτερα όσοι έχουν γεννηθεί τις πρώτες δύο μέρες των παραπάνω ζωδίων ή όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία από την 0ή μοίρα μέχρι την 2η. Από αντισκιά επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή ακμές οίκων στην 29η μοίρα του άξονα Διδύμων/Τοξότη.

Η δυναμική τόσο του Ερμή (κυβερνά τον 8ο και τον 11ο οίκο του χάρτη) όσο και της Αφροδίτης (κυβερνά τον 7ο και τον 12ο οίκο του χάρτη) είναι ιδιαίτερη, αφού και οι δύο πλανήτες βρίσκονται εκτός ορίων της Εκλειπτικής. Η Αφροδίτη μάλιστα βρίσκεται σε παραλληλία με τον Ήλιο. Θέματα σχέσεων και συνεργασιών αποκτούν τεράστια προσωπική σημασια, στα οικονομικά μας αλλά και με τους φίλους μας τα θέματα που προκύπτουν αποκτούν έντονες διαστάσεις και με τον σύντροφό μας κινούμαστε απόλυτα και σύμφωνα με τις ατομικές μας απόψεις και επιδιώξεις, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν την ισορροπία.

Την ημέρα της Νέας Σελήνης ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Πλούτωνας βρίσκονται επίσης στον Αιγόκερω. Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν λοιπόν έχουν να κάνουν με αυτούς τους πλανήτες (επικοινωνία, απόλαυση, μεταμόρφωση) και ταυτόχρονα αυτοί οι πλανήτες είναι και τα εργαλεία που έχουμε για να δουλέψουμε τα θέματά μας (σκέψη, αγάπη, εσωτερική δύναμη). Στο επόμενο διάστημα λοιπόν, δημιουργούνται καταστάσεις τέτοιες που μέσα από αυτές θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον πραγματικό στόχο μας στην σχέση μας, στην εργασία μας και στη ζωή μας και θα βρούμε χειροπιαστά μέσα για να κάνουμε αυτόν τον στόχο πραγματικότητα.


Για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους θα χρειαστεί να αφιερώσουμε με απόλυτη και βαθιά εμπιστοσύνη την προσωπική μας ενέργεια στο να δημιουργηθούν συστήματα και δομές που στοχεύουν και κάνουν καλύτερη την συνύπαρξή μας σε πολλαπλά επίπεδα: στην οικογένεια, στην μικρή μας κοινωνία και στην χώρα, βοηθώντας το κοινό όραμα που έχουν τα άτομα που αποτελούν μέρος αυτών των μικρών και μεγάλων ομάδων.


Εμπόδιο σε αυτή την λειτουργική ένωση θα μπορούσε να σταθεί η ανάγκη και η πάλη για εξουσία και για το ποιός έχει το πάνω χέρι στις σχέσεις ή στις συνεργασίες που κάνουμε αυτή την περίοδο. Η απληστία και οι υπερβολικές απαιτήσεις που καταχρώνται την ενέργεια του άλλου πρέπει να αποφευχθούν, όπως επίσης ο σκεπτικισμός γύρω από θέματα επαγγελματικής ικανότητας των συνεργατών μας, της καλής τους πρόθεσης ή του κατά πόσο διατίθενται ή όχι να συνεχίσουν μακροπρόθεσμα την συνεργασία τους μαζί μας. Προσοχή επίσης θα χρειαστεί να δοθεί στις σχέσεις και στις συνεργασίες που έχουν ''ιστορία'' γιατι η σύνοδος Αφροδίτης-Πλούτωνα δε θα συγχωρήσει ούτε θα αφήσει πίσω της πικρίες και συγκρούσεις του παρελθόντος και κινήσεις ή ξεσπάσματα με αφορμή καταστάσεις που είναι περασμένες αλλά όχι ξεχασμένες θα βγουν στην επιφάνεια, με κίνδυνο να γκρεμιστεί αυτό που έχει ήδη χτιστεί.

Δείτε πώς η Νέα Σελήνη θα επηρεάσει το ζώδιό σας στο astropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: